Af Ritzau - 24/08-16 11:30; Opdateret: 24/08-16 11:59

Lauritzen skal i endnu et samråd om skatteskandaleLauritzen skal i endnu et samråd om skatteskandale

Der er stadig ubesvarede spørgsmål i sagen, hvor Skat mener at være blevet svindlet for mindst 12,3 milliarder

storybild

Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen har sammen med de øvrige partier til venstre for regeringen kaldt skatteminister Karsten Lauritzen (V) i samråd. (Billede: Scanpix/Keld Navntoft)

Den samlede opposition til venstre for regeringen kalder skatteminister Karsten Lauritzen (V) i endnu et samråd om udbytteskat.

Det oplyser skatteordfører Jesper Petersen (S), efter at Folketingets skatteudvalg er blevet orienteret om, at den formodede svindel med udbytteskat løber op i mindst 12,3 milliarder kroner.

Men orienteringen rejser nye spørgsmål, mener ordføreren. Blandt andet står der, at administrationen af en dobbeltbeskatningsoverenskomst kan have ført til, at Skat har udbetalt for store beløb.

Det har vist sig, at der måske er tilfælde, hvor personer har fået refunderet udbytteskat i Danmark, selv om de muligvis ikke er blevet beskattet af udbyttet i deres hjemland, fremgår det.

Samtidig fremgår det, at Skat endnu ikke er færdig med at undersøge, om der også er foregået svindel med udbytteskat via den såkaldte bankordning. De 12,3 milliarder dækker kun over den svindel, Skat mener at have fundet i den såkaldte blanketordning.

- Vi har brug for at få skatteministerens udlægning af, om der nu er sat punktum i sagen, eller om beløbet kan vokse, siger Jesper Petersen.

Jesper Petersen vil desuden afkræve skatteministeren et svar på, hvorfor Skat ikke stoppede refusionsudbetalingerne, da Skat tilbage i juli sidste år fik et tip om, hvad der foregik.

- Blandt de mange svigt, der er sket i den sag, er dette helt uforståeligt, siger han.

Ordføreren påpeger, at Skat nåede at udbetale tre milliarder kroner i den måned, der gik, fra tippet kom, til refusionsudbetalingerne blev standset. Jesper Petersen mener, at skatteministeren ikke kan undslå sig det ansvar.

- Tippet kom, lige efter at Venstre overtog regeringsmagten. Om det så er ledere i Skat, der ikke har orienteret ministeren, eller om han bare ikke har været vaks ved havelågen, må vi have svar på, siger Jesper Petersen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx