Af - 17/01-14 13:21; Opdateret: 17/01-14 17:44

Thorning i samråd: Ingen grund til kritik af migThorning i samråd: Ingen grund til kritik af mig

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) 'afvister på det kraftigste', at hun kendte til Morten Bødskovs løgnehistorie over for Retsudvalget, før den blev offentligt kendt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser, at hun skulle have været bekendt med, at Morten Bødskov havde løjet over for Retsudvalget.

Det siger hun under et samråd i Folketinget i den såkaldte Christiania-sag:

- Det var ikke på min eller Statsministeriets foranledning, at beklagelsen udgik, og vi var ikke bekendt med, at den udgik. forklarer Thorning, som samtidig ikke mener, at hun kan kritiseres for sin ageren.

- Jeg mener ikke at der i denne sag er grundlag for at rejse nogen som helst kritik af mig som statsminister.

FØLG SAMRÅDET DIREKTE I VINDUET OVER ARTIKLEN.

Derfor overlever Thorning
Derfor overlever Thorning

Hun afviser, at der skulle juridisk set er noget at komme efter i sagen:

- Alle kan selvfølgelig have deres egen politiske mening om, hvordan statsministeren skal agere. Men statsretten - og det er den, vi taler om her - er ikke et spørgsmål om politik, siger Helle Thorning-Schmidt.


Ingen grund til kritik
Statsministeren er blevet kaldt i samråd af oppositionen, som vil vide, om hun kendte til justitsminister Morten Bødskovs (S) løgn, da Statsministeriet den 19. november modtog tre udkast til en pressemeddelelse i sagen.

Men det afviser Thorning skulle være tilfældet, og hun slår samtidig fast, at hun ikke havde noget at gøre med den endelige beklagelse, der kom fra Bødskov.

- Jeg vil gerne understrege, at der efter Statsministeriets meget klare vurdering ikke er noget som helst juridisk grundlag for at mene, at jeg i forhold til min såkaldte tilsynspligt skulle have handlet anderledes, siger Helle Thorning-Schmidt.

Droppede undskyldning
Sagens helt store omdrejningspunkt har været, om Thorning og embedsmændene i Statsministeriet havde en finger med i spillet, da Bødskov i sidste ende undlog at beklage, at han fejlinformerede Retsudvalget. Det bliver Thorning også konfronteret med fra alle sider under samrådet.

- Vi ved ikke helt præcist, hvorfor han har valgt at tage det ud, men det er ikke noget, vi går mere ind i, forklarer Thorning.

Her er Helle Thornings hemmelige papirer
Her er Helle Thornings hemmelige papirer

Thorning kendte til Bødskovs forklaringer
Thorning kendte til Bødskovs forklaringer

I morgen afgøres Thornings skæbne: Se de tre scenarier
I morgen afgøres Thornings skæbne: Se de tre scenarier

Opdateres

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Støjberg efter minister-exit: Min...
bt.dk
Populær tv-vært sælger luksusvillaen...
bt.dk
Skal vidne i retten: Hun kan blive...
bt.dk
Blev pludselig berømt som Wozniackis...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx