Af Christian Hansen - 21/12-17 11:47

Godt humør forude - nu sker det store skifte, vi alle har ventet påGodt humør forude - nu sker det store skifte, vi alle har ventet på

Torsdag når danskerne bogstaveligt talt et vendepunkt, og der er nu udsigt til bedre humør og på flere måder lysere tider for os alle.

Råd mod vinterdepression

Således går det præcis klokken 17.28 mod flere lyse timer og mindre nattemørke, da det i dag er Vintersolhverv, der også er kendt som årets korteste dag, hvilket samtidig betyder, at årets længste nat står for døren.

Der er forskel landet over på, hvor lang tid der er mørkt, når solen går ned i dag. I København er den længste nat ifølge DMI 16 timer og 59 minutter, mens samme nat varer 17 timer og 28 minutter i Skagen. I Gedser er der 'blot' tale om 16 timer og 45 minutter.

Forskellen fra nord til syd skyldes måden hvorpå, at Jorden hælder væk fra solen. Netop i dag hælder Jordens nordakse mest mulig væk fra Solen, hvilket giver lav solhøjde samt få lyse timer.

Og der er god grund til at glæde sig over, at vi hver eneste dag det næste halve år får mere og mere lys. For mørket påvirker vores humør, viser en undersøgelse ifølge metroxpress, som Krifa har foretaget blandt 1304 af dets medlemmer.

Ifølge undersøgelsen oplever 58 procent af de adspurgte, at deres humør er dårligere på grund af, at dagene er kortere og mørkere.

Efter i dag bliver dagene ifølge DMI i gennemsnit omkring 3 minutter og 20 sekunder længere pr. døgn. Dog går det meget langsomt lige efter vintersolhverv og lige før sommersolhverv. Hurtigst går det omkring forårsjævndøgn, der er den 20. marts i Danmark. Her tiltager dagen med næsten 5 minutter i døgnet.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Godt eller dårligt nyt? Ingen ved...
bt.dk
LIGE NU: Medie - nu forlader...
bt.dk
Skuddrama i USA: Nøgen mand dræber...
bt.dk
Vennen ville besøge Schumacher: Fik...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx