Af Lars Dinesen - 13/04-14 14:49

Meningsmåling: Blå blok står til knusende valgsejrMeningsmåling: Blå blok står til knusende valgsejr

Blå blok kan mønstre hele 98 mandater ifølge meningsmåling - regeringen, Enhedslisten og SF står til 77.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/BUNDGAARD CARSTEN)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan gnide sig godt og grundigt i hænderne, når han læser den seneste meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau.

Hvis der var valg i morgen, vil Løkke atter blive statsminister, og det på baggrund af et solidt forspring til blå blok.

Næsten halvdelen fravælger både Løkke og Thorning
Næsten halvdelen fravælger både Løkke og Thorning

Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative står til at få 98 mandater, mens SR-regeringen og dens parlamentariske grundlag, Enhedslisten og SF, tilsammen står til at få 77 mandater.

Målingen er foretaget mellem 7. og 13. april og altså i en periode, hvor de største politiske sværslag har stået omkring EU-borgeres ret til danske velfærdsydelser.

Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det
Løkkes klimafond ansætter folk uden at vide det

Venstre står samtidig fortsat til at blive Danmarks suverænt største parti med 50 mandater i Folketinget. Vælgertilslutningen lyder på 28,3 procent, hvilket er 1,6 procentpoint mere end ved valget i 2011. Dengang kom Venstre ind med 47 mandater.

Der er ifølge meningsmålingen fortsat tæt kamp mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne om, hvem der bliver Folketingets næststørste parti.

Mens Socialdemokraterne har været i frit fald, siden formand Helle Thorning-Schmidt blev statsminister, har Dansk Folkeparti under Kristian Thulesen Dahls ledelse skudt sig tilsvarende frem.

Hvem er Borgens absolutte underholdnings-konge?
Hvem er Borgens absolutte underholdnings-konge?

Socialdemokraterne er i den nye Voxmeter-måling gået tilbage med 5,5 procentpoint, mens Dansk Folkeparti er gået frem med 5,9 procentpoint i forhold til valgresultatet i 2011.

Ifølge målingen vil S få 19,3 procent af stemmerne, mens DF får 18,2. Det vil give dem henholdsvis 34 og 32 mandater.

De Radikale ligger til 8,8 procent af stemmerne, mens SF efter sit regeringsfarvel og formandsskifte tilsyneladende har stabiliseret sig. SF står til at få 4,7 procent af stemmerne, hvilket dog er en tilbagegang på 4,5 procentpoint i forhold til valget.

Enhedslisten er det eneste parti til venstre på den politiske skala, som får fremgang. Partiet fik 6,7 procent af stemmerne ved valget i 2011, men står i dag til 11,1 procent og 20 mandater.

Liberal Alliance og De Konservative ligger med henholdsvis 5,2 og 3,9 procent til at få en vælgeropbakning i nærheden af valgresultatet, hvis man tager højde for den statistiske usikkerhed i målingen.

Målingen baserer sig på telefoninterview med 1028 repræsentativt udvalgte vælgere. Den statistiske usikkerhed er +/- 2,8 procentpoint.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

X Factor: Disse sange synger...
bt.dk
Politifolk dømt: Blev bestukket af...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Ny aftale: Døende patienter får...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx