29/04-14 15:39

Politiformand er rystet over svindelsagPolitiformand er rystet over svindelsag

En betjent er anholdt for at putte penge fra færdselsbøder i egen lomme. Politiforbundets formand er rystet.

storybild

(Billede: Polfoto)

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, er rystet over, at en politimand er blevet anholdt og sigtet for at have puttet kontanter fra betaling af bøder fra udenlandske bilister i egen lomme i tre tilfælde.

- Jeg har aldrig hørt om noget tilsvarende før de her to sager. Jeg er rystet over, der er rejst sådan en sigtelse. Det må jeg bare sige, siger Claus Oxfeldt til Ritzau.

Sagen er den anden af sin art inden for kort tid. Tidligere i april offentliggjorde Den Uafhængige Politiklagemyndighed, DUP, at man havde foretaget anholdelse i en lignende sag.

Claus Oxfeldt understreger, at politimanden, som blev anholdt tirsdag, ikke er dømt endnu, men at konsekvenserne i tilfælde af stillingsmisbrug bør være soleklare.

- Hvis det forholder sig sådan, som det er beskrevet, så kan vi ikke bruge en sådan politimand i politiet. Vi kan ikke holde hånden over det, og vi skal ikke stå på mål for en sådan handling.

- Der må ikke være tvivl om, at politiet ikke kan finde på sådan en handling. Der er i mine øjne ingen formildende omstændigheder, hvis man har puttet penge i egen lomme, siger Claus Oxfeldt.

Ifølge direktøren i DUP, Kirsten Dyrman, er der intet, som tyder på, at der er en sammenhæng mellem de to svindelsager.

Når politiet standser udlændinge, for eksempel i fartkontroller, kan den pågældende politimand forlange, at bøden bliver betalt kontant, hvis det vurderes, at det ellers vil være vanskeligt at inddrive bøden.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skær ned på mayonnaise for tarmenes...
bt.dk
Frankrig hylder helten fra...
bt.dk
Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx