Af - 21/05-17 10:52; Opdateret: 21/05-17 12:52

Sara så Norwegian-fly nødlande i København: 'Hvad f***** var det?'Sara så Norwegian-fly nødlande i København: 'Hvad f***** var det?'

Kort efter starten lørdag eftermiddag måtte et af Norwegians nye store Dreamliner-fly til Bangkok returnere til Kastrup Lufthavn med 212 passagerer ombord.

storybild

Vidnet Sara Hansen fortæller, at andre vidner så en stikflamme fra flyets motor. (Billede: Privatfoto/ Arkivfoto: Rune Feldt Rasmussen)

Norwegians informationschef, Charlotte Holmbergh Jacobsson forklarede hændelsen med, at man havde modtaget 'oplysninger om, at der var noget galt'.

»Det er et meget teknologisk avanceret fly, så det var muligt at foretage undersøgelser om bord. Men vi besluttede, at det var bedre, at flyet vendte om«, siger informationschef i Norwegian Charlotte Holmbergh Jacobsson til avisen Sydsvenskan.

Men i en have knap et par kilometer fra startbanerne i Kastrup Lufthavn, var Sara Hansen med sin kæreste, Martin og deres lille datter til børnefødselsdag sammen med gode venner og deres børn.

»Vi sad allesammen ved et ude på terrassen i det gode vejr. Som sædvanlig letter der fly hele tiden. Det er vi vant til, når vi er så tæt på lufthavnen. Men pludselig lyder der et brag, og lidt efter et eller to brag mere.Vi tænkte alle 'hvad fanden var det'?. Det lød som en eksplosion og var meget højt. Som noget man ser i en film. Samtidig så flere af gæsterne en to meter lang flamme fra flyets motor på højre side,« fortæller Sara Hansen.

Hun sad selv med ryggen til, fordi hun var optaget af sin datter og de fire andre børn. Men hendes kæreste Martin og andre gæster i selskabet så alle det samme.

»Det var en tyk basse af et fly, ikke et af de små lynhurtige, man tit ser. Derfor virkede det også mærkeligt, at det i så lang tid hang lavt ud over vandet. Men det har måske været et bevidst valg, hvis der har været en eksplosion,« siger Sara Hansen.

Hun og de øvrige gæster fulgte flyet indtil det forsvandt over trætoppene og snakkede om, hvad der mon skete.

»Vi var flere, der var inde og tjekke Facebook og netaviser, for vi kunne ikke være de eneste, der havde oplevet det. Men jeg tænker, at hvis den var faldet ned, så havde vi vel hørt det. I dag er jeg bare glad for, at jeg ikke skal ud at flyve i dag,« siger Sara Hansen.

Det var som nævnt et af de helt nye Dreamliner-fly, der måtte nødlande.

På Norwegians hjemmeside kan man læse, at 'teknisk set er 787 Dreamliner det mest avancerede fly i luften i dag'. Det er et fly, der bruges til langdistanceflyvning.

Flyet cirkulerede over Øresund i knap en time, før det returnerede til lufthavnen i Kastrup.

De 212 passagerer har været indlogeret på et hotel i nat og fik tilbudt en ny afgang søndag morgen.

Norwegians pressechef Charlotte Holmbergh Jacobsson forklarer søndag formiddag til BT, at passagerne efter en nat på hotel, nu er på vej mod Bangkok. Hun forklarer, at grunden til at flyet cirkulerede et stykke tid før den landede, skyldes at det havde fuld tank. Hun afviser til gengæld, at der var tale om en nødlanding i deres termer, men derimod en 'helt almindelig landing' pga tekniske problemer.

Men der var personer på jorden, der hørte noget, der lød som en eksplosion?

»Ja, men der var ingen eksplosion. Der var en teknisk fejl i motoren, og derfor valgte de at slukke for den motor.«

Men hvad kan så være forklaringen på at det lød som en eksplosion?

»Det ved jeg ikke.«

Er der mon en ekspert hos jer, der kan hjælpe med at opklare det?

»Nej, ikke i dag. Men der var ingen eksplosion. Det kan godt være at passagererne har opfattet det sådan, men der var ingen eksplosion.«

Hvad kan forklare, at man så en to meter lang flamme fra motoren?

»Det ved jeg heller ikke, men der var ingen eksplosion. Det var en teknisk fejl, og landingen foregik helt udramatisk. Passagererne har ikke på noget tidspunkt været i fare,« siger informationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson i Norwegian.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har aldrig smagt et æg: Derfor er...
bt.dk
Drukneulykke ved Rødvig Stevns: Én...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Fire brødre fra Jylland solgte biler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx