Af - 30/04-15 20:35; Opdateret: 05/05-15 10:00

Wi-fi og mobil kan skade sædkvalitetenWi-fi og mobil kan skade sædkvaliteten

Strålingen fra trådløst internet og mobiltelefoner skader din sædkvalitet. Hankønnets ædlere dele er samtidig i stor fare for at blive ramt af strålingen siger privatpraktiserende læge.

Bildstrecke im Grossformat »

Sådan barrikaderer du dig mod strålerne fra trådløst internet og mobiltelefon. Kilde: Charlotte Bech.

Metroxpress har rettet i artiklen, fordi læge Charlotte Bechs udtalelser kunne misforstås samt tilføjet link til relevant forskning på området.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Stress, rygning, alkohol og stoffer – sådan plejer opskriften på dårlig sædkvalitet at lyde.

Men vidste du, at dine internetvaner og din mobiltelefon kan skade dine sædceller?

Det siger læge Charlotte Bech, der tidligere har arbejdet som læge på Rigshospitalet og i dag fungerer som privatpraktiserende læge, forfatter og foredragsholder med henvisning til en undersøgelse fra sidste år.

Forskning tyder på, at hvis en elektromagnetisk stråle rammer mændenes ædlere dele, kan det skade sædkvaliteten. Mændenes ædlere dele er samtidig særlig udsat for at blive ramt, da de hænger uden for kroppen, og testiklerne ikke er beskyttet af hverken muskler eller tykt fedtlagt
siger Charlotte Bech.

TEST: Hvilken Paradise-fyr har den bedste sædkvalitet?
TEST: Hvilken Paradise-fyr har den bedste sædkvalitet?

40 procent af mænd har en sædkvalitet, der er så dårlig, at de har problemer med at gøre kvinderne gravide. Det fortæller Niels Jørgensen, overlæge på Rigshospitalets afdeling for vækst og reproduktion.

Han vil dog ikke være lige så absolut i sin udmelding omkring de skader, som trådløs internet og mobiltelefoni medfører:

- Det er en arbejdshypotese, da vi har ikke noget videnskabelig bevis for det. Men der er så meget om snakken, at det er værd at få undersøgt til bunds. Det er dog meget teknisk svært at få bevist.

Niels Jørgensen forklarer, at han i sine spørgeskemaer til mænd, der skal bruges til at undersøge sædkvaliteten, har stort fokus på forbruget af trådløst internet og mobil.

PSST: Selvom din mobil ikke er i brug, udsender den alligevel stråling, da den altid søger efter nærmeste telefonmast.


Charlotte Bechs råd til mændene er, at de skal køre deres trådløse router ned på genbrugspladsen og genetablere ledninger og kabler. Dertil skal mobiltelefonen altid holdes en meter væk fra kroppen eller transporteres i en særlig strålebeskyttende pose.

Ro på: Stramme bukser er ikke farlige for sædkvalitet
Ro på: Stramme bukser er ikke farlige for sædkvalitet

Kvindernes æggestokke er dog ifølge Charlotte Bech bedre beskyttet mod det farlige trådløse internet. Æggestokkene er nemlig dækket af et tykt lag fedt og muskler

LÆS OGSÅ: Står du forkert med din mobil?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx