Af - 03/05-14 15:07

David fortæller om hjemløselivet på Twitter: Sover på en sofa igen i natDavid fortæller om hjemløselivet på Twitter: Sover på en sofa igen i nat

Hvad laver en hjemløs, når resten af Danmark ser Melodi Grand Prix hjemme i stuen? Hvad spiser han til frokost? Og hvor sover han, når det regner og er koldt?

storybild

En hjemløs mand ved navn David Skov Pedersen har oprettet en konto på Twitter, hvor man kan følge med i dagligdagen for en hjemløs.

- Mange tror, at livet som hjemløs er helt anderledes end det liv, de selv lever. Jeg vil gerne vise, at selvom meget er anderledes, så bakser vi sgu et eller andet sted med mange af de samme problemer. Vi skal også stå op om morgenen, tjene til dagen og vejen og tænke på, hvad vi skal spise til aften, siger David Skov i en pressemeddelelse fra Stemmer på Kanten.Troede Hollywood-stjerne var hjemløs: Gav ham kold pizza
Troede Hollywood-stjerne var hjemløs: Gav ham kold pizza

- Jeg vil rigtig gerne i dialog med en masse mennesker, for det er gennem dialog, at tingene for alvor rykker sig, tilføjer han, der også kan følges på mobil-app'en Snapchat under navnet 'hjemloesskov'.


- Med David på Snapchat og Twitter kan alle nu få unikt indblik i livet på gaden, og forhåbentligt kan det være med til at skabe større forståelse for, at hjemløse er ganske almindelige medmennesker, fortæller Lisbeth Zorning, der er initiativtager til kampagnen Stemmer på Kanten, i samme pressemeddelelse.

Hvad laver Linse og Mygind på en valgplakat?
Hvad laver Linse og Mygind på en valgplakat?

Stemmer på Kanten arbejder for at styrke socialt udsattes stemme i samfundet. Frem til Europa-Parlamentsvalget den 25. maj arrangerer de blandt andet valgdebatter på væresteder og værtshuse i flere danske byer for at få flere til at stemme. Stemmer på Kanten gennemførte en lignende kampagne op til efterårets kommunalvalg.

Hjemløse skal stemme på herberget
Hjemløse skal stemme på herberget

David Skov har ifølge Stemmer på Kanten været hjemløs i 11 år, og er blandt andet frivillig i de hjemløses landsorganisation SAND. Og derudover er han metroxpress-læser, kan man se på hans Twitter-profil:


SAND skønner, at der i løbet af et år er cirka 15.000 hjemløse i Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Taxa-firma leder efter kunde: Kender...
bt.dk
Her er sidste deltager i 'Toppen af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx