Af - 10/03-16 17:01

Mogens Camre var muligt terror-mål: - Jeg er ikke overrasketMogens Camre var muligt terror-mål: - Jeg er ikke overrasket

Efter terrorangrebet mod Krudttønden gik Omar el-Hussein på computercafé, hvor han bl.a. søgte efter islamkritikeren Mogens Camres adresse.

storybild

Retssagen mod fire formodede medskyldige i terrorsagen begyndte i dag i København, og politiet var massivt til stede. (Billede: Polfoto)

Da Omar el-Hussein 14. februar i fjor havde udført sit terrorangreb mod Krudttønden på Østerbro i København, satte han sig få timer senere ned på computercafeen Powerplay på Nørrebro og søgte efter mindst tre adresser.

Det kom torsdag frem i Københavns Byret på førstedagen af den omfattende retssag mod fire mænd, der tiltales for at have hjulet med at udføre angrebet.

Byret: Terroranklager er for grove til navneforbud
Byret: Terroranklager er for grove til navneforbud

En af adresserne tilhører et af Dansk Folkepartis mest profilerede medlemmer gennem tiden, 79-årige Mogens Camre, afslørede sagens anklager, Sidsel Klixbüll.

Mogens Camre fik selv nyheden af politiet torsdag morgen, og har altså været totalt uvidende om sin rolle i sagen indtil da. Alligevel tager han det meget roligt.

*image*

- Det undrer mig ikke så meget. Det er de vilkår, vi lever under her i landet. Det kan jo ikke undre, at man er udsat for den slags trusler - det er jo de vilkår, du har, når har folk, der er fjendtligt indstillet over for Danmark, gående frit omkring, siger Mogens Camre, der sidste år blev dømt for racisme efter han i et tweet sammenlignede muslimer med nazister.

Terrortiltalte anklages nu også for ulovlige telefoner
Terrortiltalte anklages nu også for ulovlige telefoner

Politikeren er ikke bange for, at han bliver et mere oplagt mål for terrorister nu, hvor det er kommet frem, at han var i Omar el-Husseins søgelys.

- Både jeg og min familie trækker på skuldrene af det, for det er ikke noget, man undrer sig over. Vi er opmærksomme på, at der er en risiko hele tiden, og dette ændrer ikke billedet. Hver eneste dag kan man læse om trusler mod vores civilisation, og kun enkelte radikale fæhoveder har ikke fattet at vi er alvorligt truet af islamister, siger han til metroxpress.

Også Pegida-stifteren Nicolai Sennels og Vesterbro-kiosken Kihoskh, som har solgt satiremagasinet Charlie Hebdo, blev undersøgt af el-Hussein på computercafeen. Begge parter afviser at udtale sig om sagen over for metroxpress.


LÆS OGSÅ: Omars mor klager over politiet: De likviderede min søn

LÆS OGSÅ: DF skoser Pind for mobilfund hos terrortiltalt

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx