Af Peter Astrup - 31/12-17 18:39

Udgiver af tilbagetrukket bog om ubåds-sagen: Jeg forstår ikke kritikkenUdgiver af tilbagetrukket bog om ubåds-sagen: Jeg forstår ikke kritikken

storybild

Peter Madsen fotograferet kort efter, at han er gået i land i Dragør Havn den 11. august. (Billede: Bax Lindhardt)

Jørgen Balle Olesen, direktør i Saxo og udgiver af den nu tilbagetrukkede bogudgivelse Ubådsmysteriet, forstår ikke hvorfor der har været så markant kritik af bogen om den såkaldte Ubådsag.

Fredag formiddag har Saxos direktør Jørgen Balle Olesen og forfatter Thomas Djursing udsendt en pressemeddelelse om, at bogen Ubådsmysteriet, der udgives løbende et kapitel af gangen, trækkes tilbage. Det sker efter, at udgivelsen sendte både forfatter og forlag ud i en digital shitstorm fra vrede danskere. Kritikerne mente, at parterne forsøgte at slå plat på en grusom tragedie allerede inden den første retsdag overhovedet har fundet sted.

Jørgen Balle Olesen har rettet ind efter kritikken og altså stoppet udgivelsen og trukket det ene kapitel tilbage, men han forklarer, at han ikke til fulde forstår kritikken.

LÆS OGSÅ: Efter voldsom kritik: Nu bliver serie om 'Raket-Madsen' trukket tilbage

»Medierne har jo dækket denne sag fra dag 1. Nogle gange på en noget farverig facon. Når vi så kommer med en bogudgivelse, der kan gå i dybden og give indsigt i nogle helt særlige sammenhænge på en sober måde, så får vi den her kritik. Det er kommet bag på os, men det må vi tage til efterretning,« siger Jørgen Balle Olesen og fortsætter:

»Jeg vil gerne sige, at en bog er et rigtigt godt format til at dække den her sag. Særligt den viden og indsigt, som forfatter Thomas Djursing har. Men modstanden er for stor mod det,« siger han.

- Her på BT har vi dækket sagen intenst siden den startede i august og vi har også modtaget kritik på flere måder. Vi lytter til kritikken, men den har ikke fået os til at lade være med at dække sagen. Er I ikke lidt for sarte, når du oven i købet ikke er enig i kritikken?

»Det kan godt være, at vi er det. Men vi er nødt til at reagere på den kritik her, som har været massiv. Det gør vi så på den her måde,« siger Jørgen Balle Olesen.

Jørgen Balle Olesen har indtryk af, at de fleste af de personer, som kommer med kritik på Facebook, emails eller af andre veje, ikke har brugt de 39 kroner, som det kostede at downloade bogens første kapitel, så de kunne læse det. Hele Saxos shitstorm er opstået uden at kritikerne har læst kapitlet.

»Ja, det er mit klare indtryk. Det er ærgerligt, da vi gerne så, at folk havde læst det. Vi har fået positive tilbagemeldinger fra personer, der faktisk har læst det, men det står ikke mål med de negative tilbagemeldinger,« siger han.

Hverken Saxo eller forfatter Thomas Djursing har taget stilling til om bogen vil blive udgivet senere hen. Men det sker ikke før retssagen er overstået.

»Vi må se på det, når sagen er overstået. Det er også op til forfatteren,« forklarer Jørgen Balle Olesen.

Første kapitel i bogen Ubådsmysteriet handler primært om den allerførste dag i sagen, hvor ganske få var sluppet ud. Til at starte med, så var ubåden Nautilus blot meldt savnet og der var endnu ikke nogen, som forestillede sig, at der kunne være tale om en decideret drabssag. Den sigtelse faldt først sent om eftermiddagen den 11. august, hvilket var mange timer efter, at ubåden var blevet fundet og Peter Madsen havde givet en række kommentarer til TV2 ved havnen i Dragør. Siden da har Peter Madsen siddet varetægtsfængslet.

Den danske opfinder og ubådsbygger Peter Madsen sidder fortsat i frivillig isolation og varetægtsfængslet. Han er mistænkt for drabet på den svenske journalist Kim Wall, som mistede livet ombord på ubåden Nautilus mellem den 10. og 11. august i år. Peter Madsen har erkendt, at han har parteret Kim Walls lig og efterladt delene i Øresund. Han nægter sig dog skyldig i drab.

Retsagen mod Peter Madsen starter 8. marts 2018.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Santan-der blev der lukket og slukket...
bt.dk
Aviciis ekskæreste med hjerteskærende...
bt.dk
Realitystjerne har dumpet sin fyr:...
bt.dk
Linse er klar med et helt nyt program...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx