Af - 30/09-15 14:24; Opdateret: 01/10-15 09:25

Statsansatte frygter massive udflytningerStatsansatte frygter massive udflytninger

Over halvdelen af HK/Stats medlemmer vil betragte det som en fyreseddel, hvis regeringen flytter deres arbejdsplads langt fra væk fra København.

storybild

(Billede: Polfoto)

For mange statsansatte bliver det betragtet som en fyreseddel, når regeringen flytter deres arbejdsplads væk fra København.

I en måling blandt 1.455 medlemmer af HK/Stat svarer 56 procent således, at de hverken vil flytte med eller pendle, hvis deres arbejde bliver flyttet to timer væk. Kun 13 procent ville flytte med jobbet.

- Der vil være rigtig mange, der vil blive nødt til at sige, at der er mange andre vilkår i deres liv såsom familie, bolig og partnerens job, der gør, at de ikke beholde deres job. De fleste har jo etableret sig, så det er ikke bare lige at rive alt op med rod og flytte med, siger Rita Bundgaard, formand i HK/Stat.

Regeringen har afsat 400 millioner i sit finanslovsforslag til udflytningen, som blandt andre Dansk Folkeparti har presset på for.

- Vi har sat 12 forskellige styrelser i spil. For os kan det handle om cirka 5.000 arbejdspladser, men hvor vi lander ved jeg ikke, for jeg venter også på regeringens udspil, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF).

Venstre roser Dansk Folkeparti for udflytningsplan
Venstre roser Dansk Folkeparti for udflytningsplan

Det er dog ikke alle på Christiansborg, der kan se den store fidus i at rykke statslige arbejdspladser væk fra København. Liberal Alliances beskæftigelsesordfører, Joachim B. Olsen, som maner til besindighed og omtanke:

- Man skal lige være opmærksom på, at indtægter og beskæftigelse ofte er højere vest for Valby Bakke end i København, og man skal også huske på, at det koster mange penge at flytte arbejdspladser ud, så vi vil kun være med i det omfang, at der virkelig er en mening i at rykke en bestemt styrelse tæt på en relevant erhvervsklynge, for en udrykning skaber jo ikke mere vækst og arbejde i sig selv.

Flere kilder siger til metroxpress, at forventningen er, at regeringen fremlægger planen for udflytningen i dag eller inden ugens udgang.

- Vi har sagt, at vi vil være glade for, hvis man for eksempel løftede afdelingen af Naturstyrelsen i Tønder med flere ansatte.
Laurids Rudebeck (V), borgmester i Tønder Kommune

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx