Af - 09/10-15 16:48

Naturstyrelsen jubler over unikt billede af dansk ulvNaturstyrelsen jubler over unikt billede af dansk ulv

Denne gang er ulven fanget i fuld vigør og i farver.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er identificeret et sted mellem 17 til 19 danske ulve ud fra dna-prøver. Og i sommer gik én af dem i fotofælden, hvilket har givet os et af de bedste billeder af en levende ulv på dansk jord, siden ulven gjorde comeback i Danmark tilbage i 2012.

- Det er unikt i forhold til, at det næsten er det første gode farvebillede af en ulv i Danmark. Vi har identificeret et sted mellem 17 og 19 ulve, og når vi har så mange, er det utroligt, at vi i årenes løb ikke har fået et skarpere billede noget før, siger naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen til metroxpress.

Død sjakal fundet i Jylland
Død sjakal fundet i Jylland

Ulven blev fotograferet i en midtjysk skov i sommer og billedet blev offentliggjort i går. Det viser en voksen, tynd ulv med kort sommerpels. At ulven er tynd, skal man dog ikke lægge for meget i, forsikrer Jes Aagaard.

- Den ser meget normal ud. Måske ikke hvis du sammenligner med en families labrador, men ulve er ikke overvægtige. De er meget fit for fight, og det ligner en ulv i ganske fornuftig kondition, vurderer han.

DNA-rester fra fire hunulve i Thy, Midtjylland og Sydjylland
DNA-rester fra fire hunulve i Thy, Midtjylland og Sydjylland

Der er i det seneste år sat flere vildtkameraer op i midtjyske skovområder for at samle viden om ulvene, lyder det fra Naturstyrelsen, og danskerne kan ligeså godt vænne sig til rovdyret.

- Jeg tror ikke, at den forsvinder igen, og vi har også vedtaget, at vi har den herhjemme. Jeg tror, at den har det ganske udmærket og bliver en del af vores naturlige dyrebestand, siger Jes Aagaard.

LÆS OGSÅ: Ulv set ved børnehave MIDT i Viborg

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Efter stort snefald i nat: DMI har en...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx