Kriminelle turister strømmer til DanmarkKriminelle turister strømmer til Danmark

Antallet af sigtelser mod udenlandske turister i Danmark er steget med 49 procent, viser nye tal fra Rigspolitiet.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)


Har du kendskab til kriminelle turister? Så skriv til metroxpress her.

Udenlandske turister begår kriminalitet i Danmark i historisk stor stil. Således blev der rejst 17.725 sigtelser mod udenlandske turister i 2013, hvilket er en stigning på 49 procent siden 2008.

Det viser tal fra Rigspolitiet, som justitsminister Mette Frederiksen (S) har udleveret til Folketingets Retsudvalg.

Italiensk turist er fundet i god behold efter tre dage
Italiensk turist er fundet i god behold efter tre dage

Stigningen bekymrer Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

”Det er en voldsom stigning. Jeg tror ikke, at det er normale turister, der begår så omfattende kriminalitet. Det er nogen, som kommer til Danmark på turistvilkår via for eksempel visum i en kort periode med det formål at begå kriminalitet,” siger han.

Dum turist får MEGA-bøde: Skamferer 2.000 år gammel seværdighed
Dum turist får MEGA-bøde: Skamferer 2.000 år gammel seværdighed

Det stigende problem kunne dog blive løst ved at intensivere grænsekontrollen, mener Dansk Folkeparti. Men det forslag møder ikke opbakning hos regeringens største parti, Socialdemokraterne.

”Vi har jo netop øget patruljeringen og overvågningen ved grænsen. Den her stigning er et udtryk for, at regeringen har sat massivt ind over for turister og andre, som kommer til Danmark og begår kriminalitet. Politiet fanger simpelthen flere,” siger retsordfører Trine Bramsen (S).

Københavns Kommune får bøde for dødsulykke på Strøget
Københavns Kommune får bøde for dødsulykke på Strøget

Ifølge advokat Henrik Stagetorn, der er formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, kommer de kriminelle turister i høj grad fra Rumænien.

”Jeg ser typisk rumænere, som ikke bor eller arbejder i Danmark, men qua EU-reglerne kan komme her, lave lomme- og tricktyveri og dankort-afluring. Der er også en del organiseret indbrudskriminalitet,” siger han.

Bulgarer anholdt for voldtægt af turist
Bulgarer anholdt for voldtægt af turist

Det var søndag ikke muligt at få en kommentar fra Rigspolitiet, der heller ikke fører statistik over de sigtede turisters nationalitet.

De knap 18.000 sigtelser mod udenlandske turister dækker over alle slags lovovertrædelser - lige fra udlændingeloven til straffeloven. Metroxpress har her samlet nogle af de sigtelser, der har været omtalt i medierne i det forgangne år:

Dansk turist angrebet af bjørn i Canada
Dansk turist angrebet af bjørn i Canada

- En 35-årige turist fra Tyskland sidder lige nu varetægtsfængslet. Han er sigtet for grov vold og røveri, efter at han søndag den 28.december 2014 gik til angreb på personalet i Spar i Klitmøller i Nordjylland. Det skriver Nordjyske Stiftidende.
Manden har ifølge vidner slået med en paraply og stukket ud efter personalet med paraplyens spids. Manden har i forbindelse med overfaldet også stjålet en pung.

Danske turister fik ubeskrivelig stor naturoplevelse
Danske turister fik ubeskrivelig stor naturoplevelse

- En 37-årig marokkansk turist bliver den 16. februar 2014 sigtet for at have voldtaget en 51-årige kvinde i hendes hjem i Valby. Det skriver Ritzau. Den 25. juni bliver manden idømt halvandet års fængsel af en dommer i Retten på Frederiksberg for voldtægten, hvor manden blandt andet havde brugt en køkkenkniv til at true kvinden, som han overnattede hos.

Mallorca ramt af blowjob-skandale
Mallorca ramt af blowjob-skandale

- 21-årig turist fra Rumænien bliver den 1. februar 2014 sigtet for at have stjålet 14 mobiltelefoner fra gæster i Jomfru Ane Gade i Aalborg. Manden får en straksdom på 60 dages ubetinget fængsel, da han har de stjålne mobiltelefoner på sig, da han bliver anholdt. Sagen er dermed fuldt belyst. Den unge rumæner får samtidig forbud mod at rejse ind i Danmark de næste fire år.


Har du kendskab til kriminelle turister? Så skriv til metroxpress her.

LÆS OGSÅ: Han gav buschauffør knytnæveslag efter spytklat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx