Af Ritzau - 22/11-16 15:04; Opdateret: 22/11-16 15:49

Landsret med vågne dommere frifinder voldtægtsanklaget farLandsret med vågne dommere frifinder voldtægtsanklaget far

En sag om voldtægt måtte gå om, da en domsmand faldt i søvn. Tirsdag blev en mand frikendt for voldtægten.

storybild

En mand blev tirsdag frikendt for voldtægt af sin ældste datter. Sagen var gået om i Østre Landsret, fordi en domsmand faldt i søvn, da sagen i første omgang var for landsretten. (Billede: Free/Wikimedia)

En voldtægtssag, der måtte gå om på grund af en sovende domsmand, fik tirsdag en ny afgørelse.

Mens en tiltalt mand tidligere blev idømt fem års fængsel, er sagen nu endt med frifindelse i Østre Landsret.

Landsretten frikender manden for voldtægt af sin ældste datter, mens han stadig får ti måneders fængsel for vold mod to børn.

I november sidste år stadfæstede landsretten ellers en dom fra byretten. Her blev han idømt fem års fængsel for voldtægt og vold.

Men både mandens forsvarer og anklagemyndigheden anmodede Højesteret om at sende sagen retur til landsretten, da en domsmand tilsyneladende havde sovet under en vigtig del af bevisførelsen.

Derfor besluttede Højesteret at ophæve landsretsdommen, så sagen skulle behandles af landsretten en gang til.

Højesteret lagde vægt på, at sagens parter var enige om, at det i flere tilfælde fremstod, som om domsmanden var faldet i søvn, mens der i retten blev afspillet videoafhøringer af ofrene.

Da sagen første gang var i landsretten, foregik store dele af sagen i halvmørke. Lyset var slukket, og gardinerne var trukket for, mens retten så videoafhøringer af børnene.

Det var herunder, at domsmanden tilsyneladende faldt i søvn, hvilket blev bemærket af den tiltaltes forsvarsadvokat og to fængselsbetjente, der var til stede i retten.

Den frikendte far har siddet varetægtsfængslet i 28 måneder og bliver nu løsladt.

Første gang, sagen var for landsretten, blev han dømt med stemmerne 4-2, hvor to ville frifinde ham for voldtægt. I den nye dom blev han derimod frikendt med stemmerne 5-1, hvor fem altså ville frikende manden for voldtægt.

Faren har under sagen nægtet sig skyldig i voldtægt, men erkendt volden. Hans forsvarer, Henrik Stagetorn, er tilfreds med det nye udfald af sagen.

- Man vurderede beviserne på en anden måde. Derudover var der kommet noget nyt ind i sagen, som kunne være med til at sætte spørgsmålstegn ved et vidnes troværdighed, siger han.

Han kan dog ikke oplyse nærmere om det nye i sagen, da dele af sagen foregik for lukkede døre.

Forsvareren oplyser desuden, at manden sandsynligvis vil søge om erstatning for de 18 måneder, han har siddet fængslet uden grund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx