Af - 04/02-14 08:58

TV2-kommentator springer ud som politikerTV2-kommentator springer ud som politiker

USA-eksperten Mads Fuglede er blevet folketingskandidat for Venstre i opstillingskredsen i Gladsaxe.

storybild

Venstre har fundet en afløser for den tidligere forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, der har forladt politik, i partiets opstillingskreds i Gladsaxe. Det bliver Mads Fuglede, der i forvejen er kendt som en af mediernes foretrukne USA-eksperter, afslører han på Facebook:


Fuglede har blandt andet være fast kommentator på TV2 News under de to seneste amerikanske præsidentvalgkampe, men vil nu altså forsøge at komme i Folketinget for Danmarks Liberale Parti. Det betyder dog ikke, at man ikke længere vil se ham i medierne som USA-ekspert, håber han.

Bredt flertal støtter USA – men ved ikke i hvad
Bredt flertal støtter USA – men ved ikke i hvad

- Jeg vil meget gerne stadigvæk kommentere amerikanske forhold uden at det betyder, at jeg vil råbe 'stem på Venstre' med jævne mellemrum. Men det bliver jo afgjort af medierne, og det kan jo godt være, at der er nogen, der synes, at de to ting skal man ikke blande sammen, siger Mads Fuglede til mx.dk.

Hans mærkesager er en mere effektiv offentlig sektor, bedre forhold for erhvervsdrivende og en aktivistisk udenrigspolitik, og ambitionen er at blive valgt, men Fuglede går ydmygt til opgaven og gør sig ingen illusioner om at blive valgt bare fordi han i forvejen er 'en lille smule kendt', som han siger.

”Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik”
”Hvis jeg ikke var vokset op her, var jeg nok ikke endt i politik”

- Jeg bilder mig ikke ind, at mine chancer er specielt bedre, fordi jeg har kommenteret amerikanske forhold i danske medier. Hvis jeg skal vælges, skal jeg kæmpe for hver eneste stemme og overbevise folk i storkredsen derude om at jeg er et godt valg, siger Fuglede.

Startede ved en fest
Idéen om at gå ind i politik har rumsteret i hans hoved i noget tid, fortæller han, men faktisk havde han brug for et lille puf for at tage springet:

- På et tidspunkt gav jeg i festligt lag over for nogle bekendte udtryk for, at jeg godt kunne se mig selv i politik, og så skulle det være for Venstre. Det var ikke specielt gennemtænkt, og jeg havde ingen plan, afslører Fuglede.

Venstre tilbage i god form
Venstre tilbage i god form

- Men de lader det så efterfølgende gå videre, og så bliver jeg kontaktet og spurgt om jeg kunne have lyst til det og får hjælp af folk fra partiet til at komme i dialog med valgkredsen, og vi finder ud af, at vi kan godt passe sammen, tilføjer han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk festival storhyldes i udlandet:...
bt.dk
Træt af knallertkørsel: Mand skyder...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Linse er klar med et helt nyt program...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx