Af - 04/03-15 16:12

Efterlysning: Tog gerningsmanden en taxa efter skyderi ved synagoge?Efterlysning: Tog gerningsmanden en taxa efter skyderi ved synagoge?

Gerningsmanden bag terrorangrebet i København tog muligvis en taxa umiddelbart efter skyderiet ved synagogen i Krystalgade.

storybild

Omar Abdel Hamid El-Hussein (Billede: Polfoto)

Efterforskningen af terrorangrebet i København d. 14 og 15. februar koncentrerer sig fortsat om at kortlægge gerningsmandens færden før, under og efter angrebene ved Krudttønden og ved den jødiske synagoge i Krystalgade.

Det er fortsat uvist, hvad Omar Abdel Hamid El-Hussein foretog sig efter skyderiet i Krystalgade, hvor han skød og dræbte den 37-årige vagt Dan Uzan og sårede to betjente, men en ny efterlysning peger i retningen af, at gerningsmanden muligvis tog en taxa umiddelbart efter skyderiet fra Indre By og ud til Ydre Nørrebro.

Omar hyldes som martyr af venner i Jordan
Omar hyldes som martyr af venner i Jordan

Det er taxaselskabet 4x48 TaxiNord, som i deres interne nyhedsbrev fra d. 26 februar har indrykket efterlysningen, hvor man søger efter taxachauffører, der muligvis har samlet gerningsmanden op i området omkring Nørreport, Israels Plads og Søerne.

- Københavns Politi beder om hjælp til klarlæggelse af mulig taxatur natten til søndag den 15/2 -2015 – umiddelbart efter skudepisoden i Krystalgade, står der i efterlysningen i nyhedsbrevet.

Taxaturen skulle ifølge efterlysningen være foregået i tidsrummet 00.40 – 01.50 natten til søndag, og slutdestinationen skulle være Ydre Nørrebro, evt. Mjølnerparken.

Netop Mjølnerparken og Nørrebro Station var det område, hvor politiet observerede manden igen kl. 5 søndag morgen, hvorefter det kom til skud og gerningsmanden døde. Og indtil videre har der hersket uvished om gerningsmandens færden i timerne fra skyderiet i Krystalgade og til skududvekslingen på Nørrebro kl. 5.

Efter terrorangreb: Muslimer melder om hadske overgreb
Efter terrorangreb: Muslimer melder om hadske overgreb

Københavns Politi bekræfter overfor metroxpress, at taxa-efterlysningen kommer fra dem, men efterforskningsenheden har ikke yderligere kommentarer til baggrunden for efterlysningen.

Området omkring Krystalgade, hvor den jødiske synagoge ligger.

LÆS OGSÅ: Omstridt moské nægter at tage afstand fra terrorangreb

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vennen og rivalen mindes afdøde...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Khader: Danmark bør boykotte fodbold-VM
bt.dk
Superliga-klub bløder: Præsenterer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx