Af - 13/08-14 12:13; Opdateret: 13/08-14 12:43

Rohde trækker sig som borgmesterkandidatRohde trækker sig som borgmesterkandidat

De Konservative er det bedste bud på en borgerlig borgmester i Viborg, siger V-kandidat Jens Rohde.

Det bliver næppe Venstres Jens Rohde, der overtager borgmesterposten i Viborg, som der ellers har været spekuleret i. Hovedpersonen selv har nemlig valgt at pege på De Konservatives Torsten Nielsen.

- Når vi vælger at pege på Torsten Nielsen, er det fordi, vi er sikre på, at han er manden, der kan formidle et bredt samarbejde i byrådet. Og hvis de konservative beholder posten, undgår vi at skulle gennemføre en stribe omrokeringer på formands- og udvalgsposter, siger Jens Rohde til Viborg Folkeblad, og tilføjer at han er overbevist om, at Torsten Nielsen kan løfte opgaven som borgmester.

- Jeg peger på det Konservative Folkeparti for at sikre det, som jeg opfatter som det bedst bud på en bredest mulig konstituering fra Dansk Folkeparti til SF. Det er mit bedste bud på at sikre, at det borgerlige flertal får en borgerlig borgmester.

- Jeg har hele tiden sagt, at for mig er udgangspunktet det brede samarbejde, men jeg vil selvfølgelig også gerne have, at det er en borgerlig borgmester, der er ved roret for det. Min person kommer først langt nede i rækkerne, og det har hele tiden været mit udgangspunkt.

- Det har jeg også fortalt min byrådsgruppe i går, efter at jeg har sonderet terrænet og konstateret, at det her er den bedste chance for at føre borgerlig politik på et bredt grundlag i byrådet, siger Jens Rohde.

Jens Rohde oplyser samtidig, at det betyder, han fortsætter som europaparlamentariker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx