07/05-15 19:32; Opdateret: 07/05-15 20:01

Københavns skandaleramte bycykler overleverKøbenhavns skandaleramte bycykler overlever

Leverandøren skal inden 15. juli levere, så der er 1.000 elektriske bycykler i København. Bestyrelse i bycykelfond vælger at forsætte omdiskuteret projekt.

storybild

Bycykelprojektet i København overlever, siger bestyrelsen. Leverandør ender med en skriftlig advarsel for ikke at levere til tiden. (Billede: Polfoto)

Leverandøren af Københavns omdiskuterede elektriske bycykler ender med 'en alvorlig skriftlig advarsel'.

Det er konklussionen, efter By- og Pendlercykel Fonden holdt bestyrelsesmøde i går.
Her gav man leverandøren Go Bike, der er flere måneder forsinket med at levere de meget dyre elcykler, et krav om at levere mere end 500 cykler inden den 15. juli og sikre, at der er 1.860 cykler inden oktober.

- Vi er blevet forsikret om, at leverandøren kan levere cyklerne - og har fået garanti for at GoBike kan betale for dem. Derfor har vi valgt at lade dem slippe med, hvad man kan kalde et gult kort. Vi har samtidig valgt at stryge en bod på 2,9 millioner kroner, siger bestyrelsesformand Nikolaj Bøgh, der samtidig er kommunalpolitiker på Frederiksberg.

Københavns og Frederiksberg Kommune samt DSB skulle senest i aftes være kommet med indvendinger til planen, der siden skal endeligt vedtages i kommunerne og hos DSB, der er dem, der har skudt et tocifret millionbeløb i projektet.
Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) har tidligere skrot enhver plan om bycykler - dette er dog heller ikke vedtaget.​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Klaus' kæreste gik fra ham på grund...
bt.dk
Se billederne: Han gør alt for at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx