Af - 28/01-14 09:58; Opdateret: 28/01-14 11:07

S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'S-koryfæer raser over Corydon: Regeringen bruger 'pølseargumenter'

To prominente socialdemokrater tager i dag afstand fra regeringens delvise salg af Dong Energy til den omstridte amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

storybild

'Ufatteligt' og 'kritisabelt'.

De to tidligere socialdemokratiske ministre Knud Heinesen og Karl Hjortnæs har ikke ligefrem roser til partiets nuværende topfolk i dagens Politiken, hvor de begge får bragt debatindlæg.

Dong: Pensionskasser vil overbyde investerings-gigant
Dong: Pensionskasser vil overbyde investerings-gigant

'Det er utroligt, at regeringen kan få sig selv til at påstå, at »den bedste løsning for Danmark« er at lukke et af den finansielle jungles grådigste aktører med det dårligst tænkelige omdømme ind i Dongs salgsproces, oven i købet på meget gunstige vilkår,' skriver Knud Heinesen, der igennem 70'erne og 80'erne var mangeårig minister under både Jens Otto Krag og Anker Jørgensen.

'Goldman Sachs får noget at arbejde med, for selskabets spidskompetence er med alle midler at tjene ufatteligt mange penge til sig selv,' tilføjer den tidligere finansminister.

Goldman: Vi håber det snart bliver afsluttet
Goldman: Vi håber det snart bliver afsluttet

Og Heinesen er altså ikke alene. Hans daværende ministerkollega Karl Hjortnæs har også et læserbrev i Politiken:

'Det har aldrig været Socialdemokratiets opgave at gøre knæfald for pengemagten og indgå i et engagement med den, som betyder, at den kan unddrage sig beskatning af den milliardfortjeneste, den kan høste ved at sælge aktierne videre. Forstå det dog,' skriver Hjortnæs, der sad med i socialdemokratiske regeringer under Anker Jørgensen i flere omgange i 70'erne og 80'erne, blandt andet som skatteminister.

TV2: Corydon afviser tilbud fra fagbosser
TV2: Corydon afviser tilbud fra fagbosser

Hjortnæs kalder også regeringstoppens afvisning af kritikken for 'et pølseargument'.

Kritikken af statens aftale med Goldman Sachs kommer i forlængelse af flere dages fokus på det delvise salg af Dong Energy, hvor den amerikanske investeringsbank skyder otte milliarder kroner ind i den danske energigigant og til gengæld får 19 procent af ejerskabet.

Kritikere vil demonstrere mod Dong-salg
Kritikere vil demonstrere mod Dong-salg

Blandt andet tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) har udtrykt sin skepsis over for modellen, og på en online underskriftindsamling har mere end 172.500 mennesker i skrivende stund tilsluttet sig budskabet om at sige 'Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelsk betjent udskrevet efter...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx