Af - 30/09-16 14:50

Danskerne har stemt: Denne drink er den VÆRSTE af alleDanskerne har stemt: Denne drink er den VÆRSTE af alle

Old Fashioned, Piña Colada og Filur. Udvalget af drinks er uendeligt, men en ny undersøgelse viser, at danskerne har nogle klare drinksfavoritter.

Bildstrecke im Grossformat »

Kilde: En undersøgelse, som YouGov i september 2016 udarbejde for metroxpress.

De kan være søde, sure, farverige og stærke. Der findes er utal af forskellige drinks, og tilsyneladende er der stor forskel på, hvilke der appellerer til kvinder, og hvilke der falder i mændenes smag.

Det viser en ny undersøgelse, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov.

Mojitoen er den drink, der har fået flest kvindelige stemmer. Mændenes favorit er til gengæld blandingen af gin og tonic. Begge drinks har tilsammen fået lige mange stemmer.

Sådan får du den optimale brandert
Sådan får du den optimale brandert

- Det overrasker mig ikke, at mænd og kvinder er uenige om deres drinksfavorit. Kvinder er til den søde smag og de farvestrålende drinks, mens stærke og mere enkle drinks appellerer til mænd, siger Preben Vestergaard Hansen, der underviser på Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Metropol i København.

Han forklarer, at præferenceren mænd og kvinder imellem går igen, når det kommer til mad. Kvinder kan lide farverig kost, mens mænd er til mad, der har en mere grov karakter.

Flere oplever at få farlige stoffer i drinks i nattelivet
Flere oplever at få farlige stoffer i drinks i nattelivet

Drinksekspert Zander Lauritzen Hansen kan godt forstå, at gin og tonic topper listen:

- Gin og tonic er en drink, der de seneste år er blevet ekstremt populær. Det hænger sammen med, at der bliver dyrket en masse lækkert gin. Tonic er drikkelse, der ikke ødelægger ginsmagen, men tværtimod understøtter den, forklarer Zander Lauritzen Hansen.

Han er medejer af firmaet “DrinksMeister”, der er et af Danmarks største barmedier.

Vidste du det? Junkfood kan give dig tømmermænd
Vidste du det? Junkfood kan give dig tømmermænd

At mojitoen deler førstepladsen med den klassiske G&T kommer til gengæld bag på eksperten:

- Det overrasker mig. Vores statistikker siger nemlig, at interessen for drinken er stærkt faldende, nu hvor der er kommet så mange nye, andre drinks de seneste år, siger Zander Lauritzen Hansen.

Han mener til gengæld, at den ellers så københavner-populære drink Dark 'N' Stormy burde have været en af favoritterne. Drinken indeholder blandt andet lime, rom og ingefær, men kun to procent af deltagerne har peget på Dark 'N' Stormy som deres favorit.

Undersøgelsen viser også, at flere drinks, der storhittede i 90'erne, stadig er populære blandt danskerne. Eksempelvis indtager Strawberry Daiquiri og Piña Colada en anden- og tredjeplads.

Det er pudsigt, for 90'er-drinks er tydeligt inspireret af, at de skulle være billige og var derfor af dårlig kvalitet. De nyere drinks er modsat lavet på bedre kvalitet, fordi alkohol fra hele verden er blevet mere tilgængeligt.
Det siger drinkseksperten.

En af de 90'er drinks, der ikke er særlig populær mere, er 'Sex and the City'-drinken, cosmopolitan. Den deler en næst-sidsteplads i undersøgelsen.

- Drinken er ikke populær længere, fordi Sex and the City ikke er oppe i tiden, og fordi drinken typisk skal laves med en skyvodka, som man ikke rigtig bruger længere, siger Zander Lauritzen Hansen.

Ekspertens egen yndlingsdrink er Old Fashioned. Det er samtidig den drink, som færrest deltagere i undersøgelsen har peget på som deres favorit.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Premier League-stjerne jublede over...
bt.dk
Legenden Iniesta takkede af i smal...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx