08/12-15 17:13

Sygehusdrab: Ny sigtelse kan være på vejSygehusdrab: Ny sigtelse kan være på vej

En dommer har besluttet, at drabssigtet sygeplejerske skal blive i fængslet frem til 5. januar. Politiet efterforsker desuden et femte muligt drab.

storybild

Arkivfoto (Billede: Frandsen Finn)

En drabssigtet sygeplejerske fra Nykøbing Falster kommer både til at holde jul og nytår i fængslet.

Tirsdag vurderede en dommer ved Retten i Nykøbing Falster, at politiets beviser efter ni måneders efterforskning fortsat er så stærke, at hun skal blive bag tremmer.

Ved retsmødet præsenterede anklager Michael Boolsen de seneste ugers efterforskning. Blandt andet arbejder politiet på at klarlægge, om kvinden skal sigtes for endnu et drab.

Det sker, efter at en familie har henvendt sig til politiet med mistanke om, at en mand er blevet dræbt. Han døde på Nykøbing Falster Sygehus i 2012.

- Sigtede har været involveret i plejen af manden, sagde Michael Boolsen under retsmødet.

Inden jul venter han at modtage resultatet af en vævsprøve, der skal afklare, om overmedicinering kan forklare mandens død.

Kæreste til drabssigtet sygeplejerske: Vi ville have børn
Kæreste til drabssigtet sygeplejerske: Vi ville have børn

På den anden side kunne forsvarsadvokat Jørgen Lange påvise, at sagens såkaldte gerningsvåben - et sprøjtehylster med medicinrester - ikke er fundet på sygeplejerskens afdeling, men i en stor affaldscontainer uden for sygehuset.

- Det kan således stamme fra en hvilken som helst afdeling på sygehuset, pointerede forsvarsadvokaten.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har kvinden nægtet sig skyldig i de alvorlige sigtelser om, at hun skal have dræbt fire patienter og forsøgt at tage livet af en femte med dødelige cocktails af medicin.

Hendes forsvarer har gentagne gange efterspurgt et motiv til de påståede drab. Et sådant har anklagemyndigheden ikke leveret. Men ved det seneste retsmøde i Nykøbing Falster fortalte anklager Michael Boolsen, at kvinden lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en vedvarende søgen efter spænding.

Andre træk ved en såkaldt histrionisk personlighedsforstyrrelse, som kvinden lider af, tæller "tilbøjelighed til dramatisering", "egocentricitet" og "manglende tanke for andre", fortalte anklageren.

Michael Boolsen arbejder for tiden på en præsentation af sagen, så statsadvokaten kan afgøre, om der skal rejses tiltale eller ej.

LÆS OGSÅ: Sigtet for tre drab på sygehus forbliver fængslet

LÆS OGSÅ: Kvinde sigtes måske for endnu et drab på sygehus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx