Af Bo Poulsen - 08/10-17 16:45

To danske børn tilbage i Danmark efter mulig bortførselTo danske børn tilbage i Danmark efter mulig bortførsel

To danske børn har i en længere periode været i Brasilien med deres mor. Men det var børnenes fædre, som havde den fulde forældremyndighed.

storybild

Modelfoto.

Søndag middag er to danske børn på fire og syv år vendt tilbage til Danmark, efter alle tre blev deporteret. Moderen er anholdt af politiet, og hun risikerer at blive varetægtsfængslet for børnebortførsel.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

De to danske børn har i en længere periode været i Brasilien med deres mor. Men det var børnenes fædre, som havde den fulde forældremyndighed.

Moderen og de to børn blev eskorteret af danske politifolk, efter de mellemlandede i Lissabon, Portugal.

Københavns Politi oplyser, at børnene nu er overdraget til de sociale myndigheder. Efterfølgende skal de overdrages til deres fædere.

'Jeg er meget glad for, at børnene nu er sikkert tilbage i Danmark. Det var været vores første prioritet fra starten af. I forbindelse med at mor og børn landende i København, blev moderen anholdt og anklagemyndigheden nu vil overveje, hvorvidt der er grundlag for at fremstille hende for en dommer med anmodning om varetægtsfængsling, i lyset af at moderen tidligere har være varetægtsfængslet in absentia for børnebortførsel. Da der forestår en længere juridisk proces, kan jeg ikke kommentere yderligere på sagen for nu,' siger chefen for afdelingen for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Moderen har været internationalt eftersøgt via Interpol, efter at hun i marts 2016 tog sine børn på henholdsvis syv og fire år med sig ud af landet. Hun har medvirket i både danske og udenlandske tv-udsendelser, hvor hun har forsvaret beslutningen om at bortføre sine to børn til Brasilien, som hun har med to forskellige fædre.

De danske myndigheder har ikke kunnet dokumentere vold eller overgreb, som moderen tidligere har påstået, at fædrene har pådraget de to børn.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Ny dildo har genial funktion:...
bt.dk
Patient døde da sygeplejerske faldt i...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx