Af Ritzau - 16/08-16 10:43

Op med dagpengene og ned med pisken lyder det fra LOOp med dagpengene og ned med pisken lyder det fra LO

Man skal ikke gå ned i dagpengesats, mens man uddanner og kvalificerer sig til et job, mener formand.

storybild

LO's formand, Lizette Risgaard, støtter op om Socialdemokratiets forslag om at hæve dagpengeydelsen fra de nuværende 80 procent til 110 procent. (Billede: Free/Lo)

Det er godt, at Socialdemokraterne vil skifte pisken ud med en gulerod.

Sådan lyder det fra LO's formand, Lizette Risgaard, efter at Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, forud for partiet sommergruppemøde lancerer forslaget om, at ufaglærte ledige og faglærte ledige, hvis uddannelse er forældet, skal have en ydelse, der svarer til 110 procent af dagpengene, hvis de tager en uddannelse.

- Det har hele tiden været vores opfattelse, at de 80 procent, som dagpengemodtagere kan få, når de vælger at gå i uddannelse, er urimelig. Derfor er vi glade for Socialdemokraternes forslag.

- Vi synes, det er godt, at Socialdemokraterne har lyttet, og at de bakker op om det, som fagbevægelsen har sagt i lang tid. Nemlig at 80 procent er for lidt. Det er en barriere, og den skal væk, siger Lizette Risgaard.

Lizette Risgaard mener ikke, at det er rimeligt, at man skal gå ned i indtægtsgrundlag for at uddanne sig.

- Arbejdsløse har ikke så mange penge i forvejen, og jeg mener helt klart, at der er behov for, at de efteruddanner sig, uden at de behøver at gå ned i dagpenge.

Ifølge formanden bør man hæfte sig ved den situation, at der er rigtig mange, der ikke har fået fodfæste på arbejdsmarkedet.

- Vi mangler flere job, vi mangler ikke flere hænder, siger hun.

- Jeg synes det er rigtig vigtigt, at de mennesker får den kompetence, der er brug for, men de skal naturligvis ikke skal gå ned i dagpengesats, mens de uddanner sig, siger hun.

Forslaget har mødt modstand blandt flere partier. Venstres beskæftigelsesordfører, Hans Andersen (V), mener ikke, at løsningen er, at man skal have mere i dagpenge, end man får nu.

Også de Radikale er uforstående over for forslaget, efter at Socialdemokraterne har været med til at lave andre aftaler, der sparer på andre dele af uddannelsessystemet, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen (R), som mener, at ydelsen ikke bør hæves til over dagpengeniveau.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx