Af - 26/08-14 11:23; Opdateret: 26/08-14 13:27

Enige eksperter: Dårlig selskabsledelse i Eurovision-selskabEnige eksperter: Dårlig selskabsledelse i Eurovision-selskab

Når Wonderful Copenhagens tidligere bestyrelsesformand Michael Metz Mørch havde konflikter med DR, skulle han blandt andet løse dem med sin chef, DRs bestyrelsesformand Michael Christiansen. Det er dårlig selskabsledelse, mener eksperter.

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv)

Der bliver rejst voldsom kritik af den nu forhenværende bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen Michael Metz Mørchs uafhængighed i forbindelse med Eurovision.

Mens han var formand for Wonderful Copenhagen, har han været direktør for Det Danske Kulturinstitut, hvor han blev ansat ved årsskiftet af bestyrelsesformand Michael Christiansen, der også er bestyrelsesformand for DR.

Woco: Kender intet til Hæstorps tal
Woco: Kender intet til Hæstorps tal

Han har således blandt andet skulle forhandle lån for millioner af DR og håndtere konflikter om, hvem der skulle betale 15,1 millioner for kabelføring, med sin overordnede i kulturinstituttet, Michael Christiansen.

To eksperter i ledelse mener, at der er tale om dårlig selskabsledelse.

“Man kan jo ikke have en formand, hvor man kan komme i tvivl om, han tjener selskabet eller et andet selskabs interesse, hvor han til hverdag er ansat. Den øvrige bestyrelse og de offentlige ejere burde have grebet ind,” siger professor Caspar Rose fra CBS.

Ekspert: Hæstorp-sag kan ende hos Statsforvaltningen
Ekspert: Hæstorp-sag kan ende hos Statsforvaltningen

Han bliver bakket op af professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet:

“Han burde være gået uden for døren, hver gang de behandlede aftalen med DR, fordi han jo åbenlyst tjente to modstridende interesser,” siger han.

Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale
Tidligere SAS-direktør skal rydde op efter Eurovision-skandale

DF rejser nu problemet i Region Hovedstaden:

“Jeg må konstatere, at der har været nogle uheldige person- og interessesammenfald mellem Wonderful Copenhagens bestyrelse og ledelsen i DR, som kan skabe tvivl om, hvor loyaliteten i virkeligheden har ligget,” siger Kenneth Kristensen Berth.

Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud
Eurovision: Top-politiker dækkede over stort million-underskud

Den socialdemokratiske regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen skriver i en e-mail til metroxpress, at hun mener, at det ikke tyder på, at der har været tale om inhabilitet:

"Det er ikke nødvendigvis et problem, at Michael Metz Mørch og Michael Christiansen har flere professionelle relationer udover deres samarbejde omkring Eurovision Song Contest. Det var jo ikke som generalsekretær for Det Danske Kulturinstitut, at Metz Mørch samarbejdede med DR om melodigrandprixet, men derimod som formand for Wonderful Copenhagen, som Michael Christiansen ikke var en del af," lyder det.

Wonderful Copenhagen har ikke ønsket at kommentere sagen, og hverken Michael Christiansen eller Michael Metz Mørch har svaret.

LÆS OGSÅ: Formand trækker sig efter Eurovision-underskud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx