Af - 29/01-15 20:00

40 procent af vores plejepersonale har smerter hver dag40 procent af vores plejepersonale har smerter hver dag

En ny undersøgelse viser, at 40 procent af FOAs medlemmer har smerter i muskler og led hver dag. 65 procent tager smertestillende piller for at klare arbejdsdagen.

storybild

(Billede: Polfoto)

75.600 sosu-assistenter, handicaphjælpere, buschauffører og rengøringsassistenter har hver dag smerter i muskler og led, og 65 procent af dem har indenfor det seneste år taget smertestillende piller for at komme igennem arbejdsdagen, det viser en ny medlemsundersøgelse fra fagforbundet FOA.

Arbejdsmiljøkonsulent ved Arbejdsmiljøeksperten Marianne Nielsen mener, at netop plejepersonale kan være særligt udsatte for smerter i muskler og led, fordi deres arbejde er fysisk hårdt.

- Jeg har ikke forsket på området, men det er klart, at der er mange løft forbundet med at være omsorgsperson både for børn, ældre og handicappede, og så tror jeg også, at der kan være en tendens til, at man måske tilsidesætter sine egne behov, fordi man skal være der for nogle andre.

Og forbruget af smertestillende medicin bekymrer formand i FOA, Dennis Kristensen, der kalder tallene uhyggelige.

- Det er et virkelig stærkt signal om, hvor hårdt plejepersonalets arbejde er fysisk, og selv om vi har fået gennemført meget for at lette arbejdet, så viser det her, at der er et stykke vej endnu.

Han mener, det er vigtigt at se på, om de hjælpemidler, der er tilgængelige, er gode nok. Han pointerer også, at det er vigtigt, at man arbejder for, at plejepersonalets arbejde ikke kun bliver en gentagelse af fysisk hårde opgaver.

- Der skal være afveksling, så man også har de lette opgaver, der handler om at læse avisen eller gå en tur.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx