Af - 29/05-15 20:07; Opdateret: 29/05-15 20:18

Qvortrup: Derfor lægger De Radikale afstand til SocialdemokraterneQvortrup: Derfor lægger De Radikale afstand til Socialdemokraterne

På valgkampens tredje dag viser De Radikale med flere opsigtsvækkende udmeldinger en klar kant til Socialdemokraterne. Et klogt træk, vurderer Qvortrup.

storybild

Fredag har budt på en række markante meldinger fra De Radikale, hvor de er lodret uenige med deres regeringspartner, Socialdemokraterne. Det er bemærkelsesværdigt, fordi partiet går i clinch med sine egne og ikke de blå. Men det er helt nødvendigt for dem, lyder det fra Henrik Qvortrup, politisk kommentator på metroxpress.

- Det Radikale Venstre skal jo levere en vare, som de i talende stund har en lille smule svært ved at levere, siger han.

Østergaard uenig med Thorning: Ulandshjælpen skal op
Østergaard uenig med Thorning: Ulandshjælpen skal op

De skal nemlig appellere til de vælgere, som stemmer på en ansvarlig økonomisk politik, men som også vægter emner som en blødere udlændingepolitik. Og som De Radikale havde held til at vinde over ved valget i 2011.

For det har ikke kun været Socialdemokraterne - og særligt SF - som har måtte give køb på politiske mærkesager og valgløfter i de seneste års regeringssamarbejde. De Radikale har blandt andet bøjet sig på udlændingepolitikken, og derfor har de et naturligt behov for at markere sig på det område i valgkampen, mener Qvortrup.

Johanne Schmidt-Nielsen tordner mod Thorning: Bank Bødskov på plads
Johanne Schmidt-Nielsen tordner mod Thorning: Bank Bødskov på plads

De Radikale står nemlig til at gå seks mandater tilbage, ifølge meningsmålingerne.

- Der er et behov for at vise, at de også er radikale på andre punkter end bare den økonomiske. Er det klogt? Ja, det synes jeg, siger Henrik Qvortrup.

Se på hvilke punkter R og S er uenige herunder:

TV: Bødskov - vi skal kigge på strammere dagpengeregler
TV: Bødskov - vi skal kigge på strammere dagpengeregler

Ofte ville så mange modstridende meldinger fra regeringen give langt flere historier i pressen om “splittelse”, “konflikt” og “hårdknude” i regeringen, men det gør det ikke, og det er der to gode grunde til.

- Meldingerne betyder bare, at der så er flere varer på hylderne, og at de appellerer bredere, end de gør, hvis de alle siger det samme, siger Henrik Qvortrup.

- Og så har Socialdemokraterne lært at håndtere det bedre, når De Radikale siger noget, der ikke flugter med deres politik, og det gør det sværere for medierne at lave historien om, at regeringen er ved at flå hovederne af hinanden, siger Henrik Qvortrup.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åh nej, nu bliver det endnu værre:...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Regeringen vil indføre dobbeltstraf i...
bt.dk
Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx