Af - 27/05-14 15:57

200.000 danske mænd lider af for tidlig sædafgang200.000 danske mænd lider af for tidlig sædafgang

Knap 200.000 danske mænd lider af den seksuelle dysfunktion tidlig sædafgang. Emnet er ekstremt tabubelagt, og de psykiske konsekvenser er alvorlige, oplyser overlæge.

storybild

Cirka 200.000 danske mænd lider af den seksuelle dysfunktion tidlig sædafgang. Emnet er ekstremt tabubelagt, og de psykiske konsekvenser er alvorlige, oplyser overlæge. (Billede: Polfoto/Arkiv)

To ryk og en aflevering.

Sådan lyder et kedeligt mundheld, der indikerer end mindre solid præstation fra mandens side i soveværelset.

For syv procent af den mandlige del af befolkningen – eller knap 200.000 danske mænd – er mundheldet desværre en realitet. De lider nemlig ofte eller altid af tidlig sædafgang, når de har seksuelt samvær. Nogle af dem oplever endda udløsning, før samlejet er begyndt.

Forskere: 'Englefisse' er ikke farligt
Forskere: 'Englefisse' er ikke farligt

Det viser tal fra en ph.d-afhandling fra 2011, som ifølge Astrid Højgaard, ledende overlæge ved sexologisk center på Aalborg Universitetshospital, er konstante. Hun påpeger samtidig, at de psykiske lidelser, som er forbundet med problemerne, er særdeles alvorlige:

- Hos mænd, der lider af tidlig sædafgang, kommer udløsningen allerede inden for to minutter ved stort set alle samlejer. Og det skaber for manden en fornemmelse af, at han ikke magter noget, som er helt naturligt for mange andre. Samtidig vækker det en masse følelser, som ofte kan lede til store problemer i mandens selvforståelse, sexliv og parforhold, siger Astrid Højgaard til metroxpress.

P-pille til mænd: Slut med graviditet - og udløsning!
P-pille til mænd: Slut med graviditet - og udløsning!

Hun påpeger, at emnet er ekstremt tabubelagt, og at kun få mænd tør sætte ord på deres lidelser:

- Seksualitet er tabubelagt, fordi det handler om vore evner til at slå til som mennesker, det handler også om vore evner til at reproducere os og vor kønsidentitet. Og fordi, der er så meget af vor selvrespekt, der står på spil, er det svært at tale om, siger overlægen.

Ifølge sexolog Joan Ørting er det lige netop følelsen af utilstrækkelighed og skyld, der tynger manden:

Botox kan være svaret på kvinders lykke i sengen
Botox kan være svaret på kvinders lykke i sengen

- Manden bliver konstant mindet om, at han ikke kan tilfredsstille sin kvinde, og da det hele tiden gentager sig, bliver det til sidst en ond cirkel for ham. Og for hende, siger sexolog Joan Ørting, der understreger, at det naturligvis også påvirker kvinden, at manden har problemer.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nærmer sig podiet: Brølstærk Fuglsang...
bt.dk
Kongehuset deler billede indefra: Her...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx