Af - 08/09-14 20:32

Morten Storms agentliv udstilles på spion-museumMorten Storms agentliv udstilles på spion-museum

Den tidligere PET-agent giver nu museumsgæster i Washington D.C mulighed for at komme helt tæt på hans hemmelige tilværelse.

storybild

(Billede: Polfoto)

I fem år arbejdede danske Morten Storm som hemmelig agent for Politiets Efterretningstjeneste, og det lykkedes ham at komme helt tæt på en af verdens mest eftersøgte terrorister, den daværende Al-Qaeda-leder Anwar al-Awlaki.

Nu forvandles Morten Storms agentliv til en udstilling på et spionmuseum i Washington D.C, og det sker i forbindelse med bogudgivelsen "AGENT STORM: My Life Inside al Qaeda and the CIA" - der er skrevet af to CNN-journalister.

Morten Storm: Dansk Imam gav mig 10.000 til shariastat
Morten Storm: Dansk Imam gav mig 10.000 til shariastat

Udstillingen kan opleves på International Spy Museum, og Morten Storm giver gæsterne mulighed for at komme helt tæt på det liv, han levede, mens han arbejdede for PET.

- Folk vil kunne komme ind og se mit bedetæppe og de mobiltelefoner, som jeg har brugt i min kommunikation med Al-Qaeda og efterretningstjenester. Man kan også se mit moskétøj, gaver fra CIA og postkort fra PET, samt kvitteringer fra hoteller, siger Morten Storm til Metroxpress.

- Det her er en mindre udstilling, der åbner, men det er en kæmpe anerkendelse, fordi museet drives af tidligere chefer fra CIA og MI5, siger han.

Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede
Morten Storm: PET-agenter brugte terrorpenge på prostituterede

Bogen "AGENT STORM: My Life Inside al Qaeda and the CIA" udkommer officielt tirsdag i USA og Canada, og det giver danskeren en travl dag, hvor han skal give 20-30 interviews til amerikanske medier.

Det kommer dog til at ske over telefonen, fordi han er bekymret for at rejse til USA.

- Jeg ville gerne have været derovre selv, men det sker via telefon, fordi jeg ikke kunne få min sikkerhedsgodkendelse klar. Jeg har været lidt bekymret om de kunne finde på at anholde mig, for ligesom PET så vil CIA jo ikke anerkende, at jeg overhovedet har været agent, siger Morten Storm.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Nye detaljer afsløret om...
bt.dk
Efter tv-dokumentar: Direktør stopper...
bt.dk
'Har du også prøvet at begå klassisk...
bt.dk
Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx