13/09-13 14:17

Engell: Vestager udstiller det beskidte vasketøjEngell: Vestager udstiller det beskidte vasketøj

Stærk udmelding fra Margrethe Vestager om fædrebarsel udstiller regeringens interne splid, mener kommentator.

storybild

Vestagers udmelding om, at den droppede fædrebarsel var et klart løftebrud fra S, udstiller intern splid i regeringen, siger politisk kommentator Hans Engell. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Det er en overraskende udstilling af regeringens beskidte vasketøj, når den radikale partileder, Margrethe Vestager, i Jyllands-Posten giver Socialdemokraterne skylden for, at øremærket barsel til fædre faldt på gulvet og kalder det "et ægte løftebrud".

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Det er en stærkt overraskende melding fra regeringens nummer to. Det er en udstilling af en intern uenighed i regeringen, som man sjældent ser, siger Hans Engell til Ritzau.

Øremærket barsel til fædre er en del af regeringsgrundlaget, men blev overraskende taget af bordet i sidste uge.

SF sendte straks skylden for den droppede fædrebarsel over på de andre regeringspartier, men økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager sender altså bolden videre til Socialdemokraterne.

- Margrethe Vestager vil ikke have siddende på sig, at det er på grund af De Radikale, at den her sag er faldet. Hun vil have præciseret, at det er Socialdemokraternes ansvar, og at de må tage tæskene for det, siger Hans Engell.

De Radikale holder landsmøde i weekenden, og udsigten til at skulle stå ansigt til ansigt med det politiske bagland kan måske have skubbet på Vestagers trang til at forklare sig, mener Hans Engell.

- De Radikale har været splittet i spørgsmålet om øremærket barsel, men på landsmødet vil Margrethe Vestager nok møde et flertal for øremærket barsel, siger han.

Ifølge Hans Engell gør SF's bestræbelser for at lægge ansvaret for løftebruddet fra sig blot sagen endnu mere "pikant".

Holger K. Nielsens spindoktor Thomas Brahm blev fyret, da det kom frem, at han havde sendt en mail til pressen, hvor det tydeligt fremgik, hvordan ledende socialdemokrater havde ændret holdning i barsels-sagen.

- Det fortæller, at klimaet i regeringen ikke er i top. De tre partier har det ikke så godt med hinanden, at de kan håndtere sådan nogen sager ordentligt, siger Hans Engell.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx