Af Ritzau - 31/08-16 23:37; Opdateret: 01/09-16 06:53

Betjente skudt på Christiania: Mistænkt jages i KøbenhavnBetjente skudt på Christiania: Mistænkt jages i København

En betjent blev ramt i hovedet og er hårdt såret. Store politistyrker jagter den formodede gerningsmand.

storybild

Tre personer er ramt af skud på Christiania. To af dem er betjente, der var på arbejde. Den ene betjent er ramt i hovedet. Det oplyser Københavns Politi. (Billede: Free/Frederik Hagemann)

Det er endnu ikke lykkedes politiet at pågribe en person, som sent onsdag aften på Christiania trak et våben og skød to politifolk samt ramte en civil i forbindelse med en anholdelse.

En af betjentene blev ramt i hovedet og er alvorligt såret, oplyser Københavns Politi. De to andre skudofre blev begge ramt i benet. De er begge uden for livsfare.

- Han skød sig så at sige fri, siger politidirektør Thorkild Fogde om den efterlyste gerningsmand på en pressebriefing tidligt torsdag morgen.

Politiet er dog klar over, hvem gerningsmanden er og har offentliggjort et foto af ham. Den cirka 25-årige mand er "tilknyttet en af hashboderne" i Pusher Street på Christiania, og har en "kriminel baggrund", oplyser Fogde.

- Vi ved, hvem du er. Meld dig selv, for vi finder dig, sagde Thorkild Fogde tidligere i nat.

Politiets pressetalsmand Henrik Blandebjerg fortæller, at en gruppe betjente var på en rutinemæssig politiopgave på Christiania. Ved 23-tiden ville de anholde den nu mistænkte gerningsmand, som er kendt fra hashmiljøet.

- I den forbindelse lykkedes det ham at trække et skjult våben og affyre skud, sagde Blandebjerg på en pressebriefing i nat.

Politiet affyrede i forbindelse med den mislykkede anholdelse muligvis et varselsskud, men skød ikke direkte mod den mistænkte, oplyser Thorkild Fogde.

Gerningsmanden stak herefter af fra stedet, og et stort antal uniformerede betjente og civile betjente lagde ifølge vidner en jernring om Christiania, men altså uden at pågribe gerningsmanden.

I forbindelse med nattens menneskejagt har politiet anholdt en person, som ifølge politiet har "tilknytning" til den mistænkte, oplyser Thorkild Fogde.

Den civile, der blev ramt, er udlænding og betegnes som et tilfældigt offer.

LÆS OGSÅ: Politihunde opsnuser mulige spor i Emilie-sag

LÆS OGSÅ: Voldtaget kondiløber vågner efter 14 dage i koma

LÆS OGSÅ: Mand er død efter råt overfald med hammer

LÆS OGSÅ: Søn nægter at have kvalt sin mor i Brabrand

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx