Af Lars Dinesen - 01/11-15 15:30

Tre løsladt og en fængslet efter drabsforsøg på LollandTre løsladt og en fængslet efter drabsforsøg på Lolland

Politiet mener, at en mand er den primære kraft bag voldsomt overfald. I alt er fire sigtet for drabsforsøg.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Rasmussen per)

Fire mænd blev søndag formiddag ført ind Retten i Nykøbing Falster og præsenteret for en sigtelse om drabsforsøg, men med en enkelt undtagelse har de alle kunnet forlade retsmødet som frie mænd.

Det fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som efterforsker mændenes påståede forbrydelse - et brutalt overfald i Rødby.

- Vi valgte at fremstille dem alle fire for at sikre deres forklaringer, men det er kun den ene, som anklageren begærede fængslet. Han er blevet varetægtsfængslet i fire uger, siger vicepolitiinspektøren til Ritzau.

Midaldrende mand fanget i bil efter voldsom soloulykke
Midaldrende mand fanget i bil efter voldsom soloulykke

Overfaldet fandt sted lørdag aften i et hus i Rødby på Lolland. Her blev en udenlandsk mand udsat for så brutal vold, at han søndag eftermiddag stadig er i livsfare.

- Han er temmelig ilde tilredt, og vi kan ikke udelukke, at han dør af det, siger Søren Ravn-Nielsen. Volden blev ifølge sigtelsen begået med et stumpt instrument.

Da politiet kom frem til ejendommen i Havnegade, hvor overfaldet fandt sted, fandt betjentene - ud over den sårede - de fire mænd, som blev anholdt.

Drabsforsøg: Fire sigtes for brutalt overfald
Drabsforsøg: Fire sigtes for brutalt overfald

Ligesom offeret er de udlændinge og alle i 30'erne.

Søren Ravn-Nielsen understreger, at de tre løsladte fortsat er sigtet for drabsforsøg, men at politiet betegner den fængslede som den primære gerningsmand.

Søndagens retsmøde blev holdt for lukkede døre, og politiet ønsker ikke at fortælle, hvad de sigtede har fortalt om episoden. Derfor er motivet til overfaldet heller ikke offentligt kendt.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Lysglimt over Danmark var meteor

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

I denne uge er der fest på...
bt.dk
Efter hård kritik af...
bt.dk
Tricktyvene er gået digitalt: Køber...
bt.dk
Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx