Af - 18/11-16 08:10; Opdateret: 18/11-16 08:38

Zandra fra Tønder-sagen er i dag konverteret til islamZandra fra Tønder-sagen er i dag konverteret til islam

- Det kan godt være, at der er nogle, der synes, det er underligt. Men det er der ikke noget at gøre ved. Det er min tro, og den er jeg stolt af, siger Zandra Berthelsen.

Bildstrecke im Grossformat »

I 2005 blev Zandra Berthelsen landskendt som Tønder-pigen, da det kom frem, at hun var blevet seksuelt misbrugt af sin far og mor.

I en alder af to blev hun udsat for sexmisbrug af sin far, og da moren flyttede, begyndte faren også at leje Zandra Berthelsen ud til andre mænd.

Torsdag aften stod Zandra Berthelsen, den ældste pige fra Tøndersagen, for første gang frem på tv med navn og ansigt og fortalte, hvordan hun oplevede sin egen barndom.

Optagelserne slutter med, at Zandra Berthelsen begynder på HF, men siden er der sket en del.

Blandt andet er hun i dag blevet praktiserende muslim. I en video på TV 2, som er optaget i november 2016, står hun frem med tørklæde og i muslimsk klædedragt.

- Det kan godt være, at der er nogle, der synes, det er underligt. Men det er der ikke noget at gøre ved. Det er min tro, og den er jeg stolt af, siger Zandra Berthelsen til TV 2.

Dokumentaristen: Zandra havde det så skidt, at vi har måtte aflyse planlagte optagelser
Dokumentaristen: Zandra havde det så skidt, at vi har måtte aflyse planlagte optagelser

Klædedagten og tørklædet er nyt, men det er faktisk næsten et år siden, at Zandra Berthelsen konverterede. Dengang var hun dog ikke sikker på, om det var det rigtige at gøre, og derfor valgte hun først senere hen at dække sig selv til.

I dag kommer hun i en moské, og hver dag breder hun et bedetæppe ud ved siden af sin seng for at bede sine bønner.

Med det liv jeg har levet, har jeg brug for et liv med struktur. Og det får jeg gennem islam. Her får jeg også noget at leve op til og noget at lever efter. Det hjælper mig på rigtig mange måder, og det styrker min identitet. Jeg føler mig mere sikker på mig selv.
Det siger Zandra Berthelsen til TV 2.

Tønder-sagen: Derfor er Zandras mor og søster ikke med i programmet
Tønder-sagen: Derfor er Zandras mor og søster ikke med i programmet

Asylbørn fra Tullebølle har det skidt efter sag om misbrug
Asylbørn fra Tullebølle har det skidt efter sag om misbrug

Islam er ikke det eneste nye, der er sket for Zandra Berthelsen siden, vi så hende i dokumentaren. Hendes HF-uddannelse tager nemlig måske også en drejning:

- Jeg føler mig ikke godt tilpas i klassen. Så nu overvejer jeg at tage en del af studiet som selvstudie, siger hun til TV 2.

I dag bor Zandra Berthelsen i en ét-værelses lejlighed. Hun er i november flyttet fra det opholdssted for psykisk sårbare, hvor hun har boet, siden hun i april blev udskrevet fra psykiatrisk hospital.

Zandra Berthelsen.

LÆS OGSÅ: Twitter vil slå hårdere ned på mobning og chikane

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx