Af - 04/08-16 08:51; Opdateret: 04/08-16 09:15

Politifolk ramt af brosten: Nu efterlyses 16 personer med billederPolitifolk ramt af brosten: Nu efterlyses 16 personer med billeder

Københavns Politi – Task Force Pusherstreet – beder nu om offentlighedens hjælp til at identificere 16 personer, der mistænkes for at have været involveret i de voldsomme uroligheder på Christiania d. 17. juni 2016, hvor politifolk blev angrebet

Hvis offentligheden kan hjælpe bedes de ringe på til Københavns Politi på telefon 1-1-4 eller 4174-0360, eller via Politiets app (Tip Politiet). Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Flere politifolk blev ramt af brosten, da da efter at have ryddet hashboderne ville trække sig ud af Pusherstreet på Christiania.

Det skriver Københavns Politi i en længere pressemeddelelse.


Via optagelser fra GoPro-kamera har det været muligt at udpege flere maskerede formodede gerningsmænd, skriver politiet. De pågældende personer stod ved en politiafspærring og brokkede sig over politiet.

- Det er afgørende for os at få fanget disse folk. Adskillige politifolk blev ramt af brosten, hvoraf flere blev hårdt ramt. En har efterfølgende været sygemeldt i en måned, men er heldigvis kommet tilbage på job igen. Udover brosten blev der kastet med ølflasker, spiritusflasker, lægter, metalrør, sten, cykelkæder, røgbomber, og sågar også en folde-ud-skammel. Der blev også affyret fyrværkeri mod politiet i form af romerlys, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen og fortsætter:

-Det er komplet uacceptabelt at angribe og såre politibetjente, der er i færd med at passe arbejdet med at komme det voldelige og organiserede hashmarked i København til livs. Vi har allerede anholdt og sigtet 13 personer hvoraf 12 er blevet varetægtsfængslet. Men vi vil også gerne have fat i disse 16. Vores håb er naturligvis, at vi sammen med anklagemyndigheden kan overbevise retten om, at der skal sanktioneres hårdt overfor denne type angreb på tjenestemænd i funktion. Det vil forhåbentligt have en præventiv effekt, så vi næste gang, vi bliver bedt om at passe vores arbejde på Christiania, kan gøre det uden at frygte for vores helbred, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen.

Hvis offentligheden kan hjælpe bedes de ringe på til Københavns Politi på telefon 1-1-4 eller 4174-0360, eller via Politiets app (Tip Politiet)

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx