Af - 29/09-14 07:42; Opdateret: 29/09-14 08:37

Avis: Skat truer bilforhandlere med rockereAvis: Skat truer bilforhandlere med rockere

Ansatte i Skat bliver beskyldt for at have truet med at sende 'nogle af dem med rygmærker.'

storybild

(Billede: Polfoto/MEYER KENNETH)

Et mødereferat fra slutningen af november 2013 viser, at en ansat i Skat har truet med at sende 'nogle af dem med rygmærker,' hvis der ikke blev fundet en løsning på deres sag hos Skat.

Det skriver BT mandag.

Truslen blev sendt til en autoforhandler, og hos Skat er den blevet diskuteret på et møde i toppen af Skats system.

Højesteretsdommer: Skat stod bag ulovligheder
Højesteretsdommer: Skat stod bag ulovligheder

Slikbutikker snyder så det driver
Slikbutikker snyder så det driver

Den påståede rocker-trussel er kommet frem i forbindelse med en ekstern gennemgang, som Skat har sat i søen for to uger siden. Fokus er Skats kontrolbesøg hos 46 autoforhandlere i år.

Skat mener, at bilsælgerne laver for meget af deres profit på ekstraudstyr til biler. Et område, der ikke er afgiftsbelagt. Bilforhandlerne mener, at Skat truer med at genere firmaerne med udvidede kontrolbesøg, hvis de ikke accepterer Skats forslag til beskatning, som forhandlerne ikke mener, at der er belæg for.

De nye trusler kommer kort efter, at fire ansatte er blevet straffet i forbindelse med grove metoder brugt imod Jesper Nielsen, også kendt som Kasi-Jesper fra smykkefirmaet Pandora.

Skats hårde metoder har været oppe at vende i møder imellem Skats top, den daværende skatteminister Holger K. Nielsen og repræsentanter fra autobranchen.

I autobranchen bekræfter man, at truslen med rockere er reel. Man ønsker dog ikke at uddybe sagen yderligere, da der har været tale om et lukket møde.

Seks kommuner får lov at hæve skatten for 2015
Seks kommuner får lov at hæve skatten for 2015

Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen
Skattefar svigtede også enlig mor i læge-sagen

- Det er en problemstilling, som ikke er ukendt for os, siger administrerende direktør for Autobranchen Danmark, Jens Brendstrup til BT.

Erling Andersen, der er direktør for Skats indsatsområde bekræfter ligeledes, at man kender til de konkrete trusler med rygmærker.

- Vi har efterspurgt af flere omgange konkrete oplysninger om den udtalelse, og det har vi ikke fået, og derfor har vi ikke kunnet komme videre med denne konkrete situation, siger han.

SKAT om mærkelige rykkere: Ja, det er ulogisk - men du skal betale
SKAT om mærkelige rykkere: Ja, det er ulogisk - men du skal betale

Hos branchen mener man dog, at det er forkert, at man ikke er kommet videre i sagen. Direktøren for autobranchen afviser skattedirektørens udlægning af sagen, men mener ikke, at de berørte tør at stå frem af frygt for at få yderligere problemer med Skat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Nu rammer den nye Stars-film...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx