Af - 11/01-16 08:37; Opdateret: 12/01-16 10:33

På ny side kan folk rangliste danske piger efter udseende - Signe er med på listenPå ny side kan folk rangliste danske piger efter udseende - Signe er med på listen

- Der vil være unge, der forsøger at booste deres selvværd ved at deltage, og som muligvis ikke har gjort sig klart, hvor kede af det de bliver ved at få en dårlig rating, siger psykolog.

Bildstrecke im Grossformat »

Hjemmesiden spiller på nogle af de samme koncepter, som Facebook og Xfaktor, siger Charlotte Diamant, der er psykolog i Psykiatrifonden. Læs her, hvad hun mener.

Havde drengene i din folkeskoleklasse også en top tre, top fem og top ti over pigerne i klassen?

En ny hjemmeside tager dig nærmest tilbage til folkeskolen. På hjemmesiden Rate and Chill, der ifølge ejerne har været tilgængelig i få dage, kan piger over 18 år tilmelde sig med et billede.

Herefter kan drenge og piger vurdere pigerne ud fra deres udseende. Det foregår sådan, at man vurderer to piger overfor hinanden, og det kommer der en samlet, lang rangliste ud af.

Ranglisten kan ses af alle på hjemmesidens forside.

Ejerne er angiveligt tre drenge, der ikke vil stå frem med navn. Metroxpress har været i skriftlig kontakt med den ene, der kalder sig 'Schmidt Gizi', igennem Facebooksiden, der linkes til på den omtalte hjemmeside. Det har dog ikke været muligt at verificere identiteten på personerne bag.

Simone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløs
Simone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløs

Ifølge 'Schmidt Gizi' har der ikke været nogle klager over hjemmesiden.

- Alle mænd elsker siden, mens det modsatte køn dog haft haft lidt sværere ved at acceptere den geniale idé, skriver han til metroxpress.

Forskere advarer: Disse billeder er ikke gode for dig
Forskere advarer: Disse billeder er ikke gode for dig

En af de piger, der har tilmeldt sit billede, er 18-årige Signe Meldgaard Hartmann fra Vejle. Hun ligger søndag eftermiddag nummer fire på listen.

Jeg synes, det var sjovt at se, hvor på listen, jeg lå. Det er da fedt, at ligge i toppen, men som sådan får jeg ikke noget ud af det. Hvis jeg lå langt nede, ville jeg tænke 'fuck det'.
Det siger Signe Meldgaard Hartmann til metroxpress.

Hun har selv været inde på hjemmesiden for at se, hvem der lå derinde og for at stemme.

Dobbelt så mange kvinder får lavet større bryster
Dobbelt så mange kvinder får lavet større bryster

Men mens Signe Meldgaard Hartmann kan varme sig ved sin høje placering, er der andre piger, som kan finde sig selv længere nede på listen, og det kan være problematisk for de piger, siger Charlotte Diamant, der er psykolog i Psykiatrifonden.

- Der vil være unge, der forsøger at booste deres selvværd ved at deltage, og som muligvis ikke har gjort sig klart, hvor kede af det de bliver ved at få en dårlig rating. Eller også har de ikke tænkt over, at der måske ligger en sårbarhed, der bliver pustet til ved ikke at blive bekræftet, som de havde håbet og forventet, siger Charlotte Diamant.

Men hvis man har et velfungerende liv, og synes, det er sjovt at se, hvor man ligger på listen, skader siden formentlig ikke pigerne, mener Charlotte Diamant. Og hun tror også, det er de piger, der i størst grad vælger at deltage i konkurrencen.

Gymnasiepiger: Vi er for tykke
Gymnasiepiger: Vi er for tykke

Ifølge Charlotte Diamant kan vurderingen dog ikke rigtig hjælpe på pigernes selvværd:

- Websitet bliver en del af den der kultur, hvor man skal være smukkest, og så er det lige meget, hvad man kan. Det er tomt, og der mangler nogle dimensioner, siger hun og tilføjer:

Et stærkt og positivt selvværd, kommer ikke af likes til ens udseende, men kommer indefra, gennem oplevelsen af at andre synes om én for den man er, ikke hvordan man ser ud.

Lavt selvværd: Unge blinde burer sig inde i deres hjem
Lavt selvværd: Unge blinde burer sig inde i deres hjem

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx