Af - 22/12-15 14:07; Opdateret: 22/12-15 16:38

Qvortrup om Corydons afgang: Dansk politik er en troløs forestillingQvortrup om Corydons afgang: Dansk politik er en troløs forestilling

Med Bjarne Corydons farvel til dansk politik, mister Socialdemokraterne et af deres stærkeste - men også mest foragtede - politiske esser.

Bildstrecke im Grossformat »

Dansk politik er i stigende grad blevet en troløs forestilling, hvor det at være politiker ikke længere er et kald for livet, men en måde at drive karriere på, indtil man finder noget andet og bedre.

Bjarne Corydon forlader dansk politik: Her er hans nye job
Bjarne Corydon forlader dansk politik: Her er hans nye job

Sådan lyder vurderingen fra metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup i forbindelse med, at Bjarne Corydon har valgt at sige farvel til dansk politik til fordel for et direktørjob hos konsulentvirksomheden McKinsey.

- Hvis man bliver viftet tilstrækkeligt foran næsen med bedre løn og et spændende job, så skifter man. Det er ikke for at lyde forarget. Jeg konstaterer blot, at der er sket et skifte. Vi så det også med Karen Hækkerup, der forlod Socialdemokraterne og blev direktør i landbrugets interesseorganisation Landbrug & Fødevarer, som jo er en Venstre-højborg, lyder det fra Henrik Qvortrup.

Corydons afløser: Jeg er overrasket men klar
Corydons afløser: Jeg er overrasket men klar

Med Corydons afgang står det store arbejderparti samtidig til at miste et af sine stærkeste våben, mener Henrik Qvortrup.

- De mister en stærk og dygtig politiker tæt på Mette Frederiksen. Forholdet mellem de to (Bjarne Corydon og Mette Frederiksen, red.) er blevet langt bedre, end det var i den tidligere regering, siger Henrik Qvortrup.

Han mener samtidig, at Corydon efterlader sig et blandet eftermæle.

- Corydon er blevet anerkendt vidt og bredt for at have været med til at bringe Danmark ud af krisen i sin tid som finansminister. Samtidig var han fantastisk fleksibel og pragmatisk. Forstået på den måde, at han som finansminister var hjernen bag mange forskelligartede forlig med både Enhedslisten og den borgerlige fløj. Så han var en dygtig politisk håndværker, der formåede at skabe resultater.

Dong-papirer kommer på bordet torsdag og fredag
Dong-papirer kommer på bordet torsdag og fredag

- Men ude i baglandet blandt de mere klassiske socialdemokratiske vælgere vil der nok blive grædt tørre tårer over hans afgang. Corydons problem var jo, at han - berettiget eller uberettiget - blev personificeringen på en politik, der på mange punkter var mere blå, end den som skiftende borgerlige regeringer har ført op gennem 00'erne. Det er der mange venstrefløjs-socialdemokrater, som har oplevet som en faneflugt.

- Netop derfor fik han tilnavnet Blå Bjarne. Et tilnavn, der jo bare bliver yderligere bestyrket nu, hvor han vælger et karriereskifte til McKinsey, siger Henrik Qvortrup.


LÆS OGSÅ: Corydon: Jeg lagde vægt på hensynet til investorerne

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen sætter sit hold

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christian Stadil om bortvist...
bt.dk
'Notting Hill'-stjerne død: Blev kun...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Har kæmpet i timevis: 50 mand har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx