Af - 19/06-16 16:58

Tog til Aarhus på festival: Nu er han Danmarks nye stjernemodelTog til Aarhus på festival: Nu er han Danmarks nye stjernemodel

Billetten til Northside kan vise sig at være 18-årige Martins bedste investering nogensinde. Nu er han på vej til at blive en international etableret model.

Modelscout Lina Bjørnø trasker Northside rundt for at finde det næste stjerneskud. Her kan du opleve turen gennem festivalpladsen. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Tusinder af mennesker myldrer forbi på Northside i Aarhus. Glade festivalgæster, der er på vej til den næste musikoplevelse. Midt i vrimlen står modelscout Lina Bjørnø, der har givet metroxpress lov til at tage med på jagt efter den næste store danske model.

De mange unge festivaldeltagere gør det til et oplagt sted at lede efter nye modeller, lyder det fra Lina, der næsten som en maskine scanner alle forbipasserende, mens hun svarer på spørgsmålene.

Men pludselig er hun stukket af. En ung fyr med et helt særligt ansigt har fanget hendes interesse.

Modelscout Lina Bjørnø fangede Martin på sidste års Northside.

Han forstår ikke helt, hvad der foregår. ’Er det mig, du taler til?’. Den 17-årige fyr fra Odense er Martin Varnild, og episoden udspiller sig på Northside 2015.

- Jeg har tit fået at vide, at jeg ikke var fotogen som lille. Jeg pjattede altid og lavede mærkelige ansigter på billeder. Så jeg kunne ikke rigtig forstå, hvad de ville med mig. Jeg troede ikke rigtig, det ville blive til noget, fortæller Martin Varnild i dag.

Men det blev det i den grad.

Et år efter det tilfældige møde har den unge dansker med det Mick Jagger-agtige udseende landet en modelkontrakt med nordens største bureau, Le Management. Han har netop været med i en modeserie i det prestigefyldte Vogue Italia – skudt af stjernefotografen Steven Meisel i USA – og fra bureauet er der kæmpe forventninger til Martin, der spås at kunne nå meget langt med sine 187 centimeter og et helt særligt ydre.

Martin i Metro mode magazine.

- Der var bare noget specielt ved ham fra start. Han er ikke den klassiske populære dreng i klassen – han har et skævt udseende, og han troede jo heller ikke selv på det. Da jeg kontaktede ham, troede han, jeg lavede gas. Det var virkelig som at finde en usleben diamant, fortæller Lina Bjørnø, der styrer Le Managements scoutafdeling.

Hun kalder Martins udseende ’dragende og interessant at kigge på’ og lægger ikke skjul på sin stolthed over, at have fundet ’den stjerne, jeg kom for at finde’ på sidste års festival.

I dag tænker Martin tilbage på, hvor heldigt det var, at han passerede Lina midt i festlighederne på Northside.

Det er virkelig heldigt, at jeg gik forbi lige der, hvor Lina stod. Jeg blev meget overrasket. Jeg havde på ingen måde set den komme, at de ville vælge mig.

Martin bor fortsat i Danmark og begynder at studere efter sommerferien. Han understreger, at han tager opmærksomheden uden de store armbevægelser - ’ingen grund til at køre det op’, lyder det fra det ydmyge stjerneskud, der fremhæver turen til USA og særligt de lidt underlige og skæve skydninger som det sjoveste ved jobbet. Og dem skal der nok komme flere af, mener Lina Bjørnø.

Udlandet er helt høje over ham. Han får så mange fede options ind, og det er en mega interesse. Hvis han vil det her, så er der et kæmpe potentiale.

Martin i et fotoshoot med den ikoniske fotograf Steven Meisel bragt i den italienske udgave af Vogue.

Modelbureauer på jagt: Sådan bliver du opdaget
Modelbureauer på jagt: Sådan bliver du opdaget

Northside jubler over festival uden sedler og mønter
Northside jubler over festival uden sedler og mønter

Festivalfolket: Her er de GRIMMESTE modetrends
Festivalfolket: Her er de GRIMMESTE modetrends

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx