31/08-14 13:30

Connie Hedegaard: Vestager er det rigtige valgConnie Hedegaard: Vestager er det rigtige valg

Vestager har den gennemslagskraft, der skal til for at få en indflydelsesrig kommissærpost, mener Hedegaard.

storybild

Vestager har den gennemslagskraft, der skal til for at få en indflydelsesrig kommissærpost, mener Hedegaard. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Danmarks nuværende klimakommissær Connie Hedegaard roser valget af Margrethe Vestager som ny EU-kommissær for Danmark.

Om få måneder går Connie Hedegaard selv af som respekteret klimakommissær, og hun mener, det er afgørende, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har valgt at pege på en af de mest indflydelsesrige danske politikere til posten.

Margrethe Vestager bliver EU-kommissær
Margrethe Vestager bliver EU-kommissær

- Man sender en af Danmarks mest respekterede politikere, som kan gøre sig gældende, blive lyttet til og kan sætte sig ind i meget kompliceret stof.

- Jeg synes, det sender et klart signal om, at man godt ved, at det, der foregår i kommissionen, er vigtigt, siger Connie Hedegaard til Ritzau.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har mere end antydet, at der venter Margrethe Vestager en indflydelsesrig kommissærpost, og det er sandsynligt, vurderer Connie Hedegaard:

- Jeg tror ikke på, at man sender sin vicestatsminister, uden at man har en meget klar forståelse af, hvad Margrethe Vestager sådan cirka skal beskæftige sig med, siger Connie Hedegaard.

Overraskede i nat: Vestager forlader dansk politik til fordel for EU
Overraskede i nat: Vestager forlader dansk politik til fordel for EU

Morten Østergaard skal lede De Radikale
Morten Østergaard skal lede De Radikale

Spørgsmålet er nu, hvilken post Margrethe Vestager vil få. Det ventes først at ligge klart om nogle dage.

- Vi har ofte haft landbruget, nu har vi haft klimaet, og i de her kriseår er alt med økonomi interessant, men man skal huske, at den person, der skal derned ikke skal fremme danske interesser, men tænke europæisk.

Spørgsmål: Vil det være naturligt, at Vestager får en økonomipost, når hun har beskæftiget sig så meget med området i dansk politik?

- Det vil normalt være sådan, at man kigger sig omkring i de forskellige ministerråd for at finde en, der vil være god til opgaven, og som passer ind i kabalen. Det vil typisk være sådan, at folk bliver kommissær for noget, de har beskæftiget sig med før, siger Connie Hedegaard.

Østergaard vil ikke ændre De Radikales politik
Østergaard vil ikke ændre De Radikales politik

Uanset hvilken post, der venter Margrethe Vestager, så vil hun have et klart billede af den opgave som venter i Bruxelles, mener Connie Hedegaard:

- Jeg er sikker på, at Margrethe i sin tid i finans- og økonomiministerrådet har snuset til det internationale, så hun ved, hvad hun går ind til, og at det har den charme, at man ikke kun skal lave politik for fem millioner danskere, men for 500 millioner europæere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx