Af - 08/09-14 21:00

Politiet: Trussel mod Mette Frederiksen var ikke slem nokPolitiet: Trussel mod Mette Frederiksen var ikke slem nok

Den unge mand, der kaldte Mette Frederiksen for "skodsæk" på Facebook, fik en bøde for det, fordi hans kommentar ikke var slem nok til at gå som en trussel, vurderede politiet.

storybild

Den unge mand har nægtet at betale bøden. Fastholder han det, ender sagen i retten. (Billede: Polfoto)

Det var ikke slemt nok til at være en trussel, at da en ung mand skrev ordene ”Du splitter min familie!! JEG SPLITTER DIN!!” på beskæftigelsesminister Mette Frederiksens Facebookvæg.

Det er vurderingen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi, der i slutningen af sidste uge valgte at sende den unge mand en bøde på 1.500 kroner for at have kaldt Mette Frederiksen for en ”skodsæk”.

Kaldte minister for skodsæk på Facebook: Fik bøde på 1.500 kroner
Kaldte minister for skodsæk på Facebook: Fik bøde på 1.500 kroner

- Vi har vurderet, at den her sag kan bære en tilsvining, men ikke en trussel. Men jeg vil helst ikke i detaljer, da sagen stadig verserer, siger Peter Ahleson fra anklagemyndigheden til metroxpress.

Beslutningen om at sende den unge mand en bøde for at skrive skældsord om ministeren skabte søndag undren, da politikere normalt må stå model til en del grimme ord i den politiske debat.

Ministerium: Mette Frederiksen blev truet
Ministerium: Mette Frederiksen blev truet

Beskæftigelsesministeriet var da også ude at understrege, at man ikke anmelder folk for at kalde ministeren for grimme ting. Og Peter Ahleson fra anklagemyndigheden understreger også, at beslutningen om at sende den unge mand en bøde for at tilsvine en tjenestemand ikke er blevet diskuteret med ministeriet.

- Helt generelt skal vi altid vurdere en sag, når den kommer ind. Og vi vurderer så, hvad vi mener, at sagen kan bære, siger Peter Ahleson.

Ekspert: Tilsvining af minister er ikke nødvendigvis strafbart
Ekspert: Tilsvining af minister er ikke nødvendigvis strafbart

Den unge mand har understreget, at han ikke vil betale bøden. Hvis han fastholder sin beslutning, er det op til domstolen at vurdere, om ordene faldt som en del af den politiske debat, eller om der rent faktisk er tale om en tilsvining af en tjenestemand.

Mediejurist Peter Lind Nielsen har tidligere sagt til metroxpress, at det kunne være interessant at få sagen prøvet ved domstolene for netop at få afgjort det spørgsmål.

Vestager har valgt sin højre hånd i EU
Vestager har valgt sin højre hånd i EU

- Man kan jo diskutere, om en Facebookkommentar er rettet mod ministeren som politiker eller embedsmand? En Facebookprofil lyser jo ikke nødvendigvis langt væk af, at ministeren agerer som embedsmand, sagde Peter Lind Nielsen søndag til metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Babylykke: Dansk minister er blevet far
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Ny type lufthavnskontrol: 18...
bt.dk
Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx