Af - 15/06-15 15:34

Bullshit-barometeret: - Vi har ikke reformer liggende i skuffenBullshit-barometeret: - Vi har ikke reformer liggende i skuffen

Metroxpress tester under valgkampen politikernes udsagn på bullshit-barometeret. I dag rister vi Thornings melding om, at hun ikke har nogen reformer klar, hvis hun genvinder regeringsmagten.

storybild

- Vi har ikke reformer liggende i skuffen, sagde Thorning under sin busturné i dag. Hendes finansminister bebudede for tre måneder siden en stribe nye reformer, hvis Socialdemokraterne genvinder regeringsmagten. (Billede: polfoto/arkiv)

Socialdemokraterne har ikke forberedt nogen reformer, der først hives frem fra skufferne i regeringskontorerne efter valget. Det sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til TV2, som i dag var med i statsministerens valgbus.

BULLSHIT-barometer: Er Løkke ikke i politik for karrierens skyld?
BULLSHIT-barometer: Er Løkke ikke i politik for karrierens skyld?

- Vi skal ikke udelukke forandringer, men vi har ikke reformer liggende i skuffen, sagde Thorning.

Thornings finansminister Bjarne Corydon (S), som hører til blandt Thornings allertætteste allierede i regeringstoppen, sagde ellers så sent som i marts i Deadline på DR 2, at:

- Hvis regeringen fortsætter, så fortsætter reformerne også. Med den her regeringen vil man fortsætte med at lave ting om i Danmark.

Uden at blive helt konkret på, hvilke reformer der venter, sagde Corydon videre:

- Vi er ikke færdige med at gøre det attraktivt at komme ind på arbejdsmarkedet, man er ikke færdig med at skrue på overførsler, man er ikke færdig med at skrue på skat, man har ikke løst problemerne med integration.

BULLSHIT-barometer: Er flygtninge job-parate, selvom de ikke kan dansk?
BULLSHIT-barometer: Er flygtninge job-parate, selvom de ikke kan dansk?

Er Thornings melding i det lys troværdig, eller er det rent bullshit, der her tre dage før valget skal gøre vælgerne trygge ved, at der ikke sker store forandringer i den nye valgperiode?

- Teknisk set kan Thorning godt have ret i, at der ikke ligger en grydeklar reform klar i øverste skuffe på hendes kontor. Men der er tænkt tanker, og i en regering med deltagelse af De Radikale er det svært at forestille sig en valperiode uden større reformer, siger politisk kommentator Henrik Qvortrup og tilføjer:

BULLSHIT-barometer: 'Nulvækst kommer ikke til at ske!'
BULLSHIT-barometer: 'Nulvækst kommer ikke til at ske!'

- Men lige nu er Thorning bedst tjent med at være lidt forsigtig, så hun ikke får problemer ned sine kernevælgere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx