Af Fie West Madsen - 27/12-17 09:31

Tivoli lukker populær forlystelse efter 29 årTivoli lukker populær forlystelse efter 29 år

Tivolis populære forlystelse Snurretoppen har snart kørt sin allersidste tur - og allerede den 1. januar bliver den revet ned.

Det oplyser Tivoli i en pressemeddelelse.

Snurretoppen har 29 år på bagen, men når Tivoli i 2018 fejrer sit 175 års jubilæum, har man altså besluttet, at det blandt andet sker ved at åbne en ny forlystelse på Snurretoppens plads.

»Der er lidt med vemod at sige farvel til en populær forlystelse som Snurretoppen, omvendt så kan gæsterne se frem til en familienyhed, der sparker biiip. Tænker, der er mange fans af Snurretoppen, der kigger forbi og tager en sidste tur,« siger Tivolis pressechef, Torben Plank, i pressemeddelelsen.

Ifølge pressechefen har Snurretoppen gennem årene været en populær forlystelse, som på sine 29 år har kørt næsten 14 millioner ture siden 1988.

Snurretoppen stod oprindeligt, hvor rutsjebanen Dæmonen står i dag. Den blev flyttet til sin nuværende plads i 1989 og blev re-designet i 1999. Passagerne skal være minimum 130 cm høje eller følges med en ledsager på minimum 14 år.

Men den 31. december i år kører Snurretoppen altså for sidste gang, og i den anledning kan man prøve forlystelsen helt gratis på årets sidste dag, når først man har betalt entré til Tivoli.

Allerede den 1. januar begynder nedrivningsarbejdet.

»For Tivoli venter forude et større arbejde med nedrivningen af området omkring Snurretoppen tæt på Koncertsalen i forbindelse med opbygningen af den nye forlystelse. Området bliver afspærret de næste mange måneder. Arbejdet begynder allerede fra på mandag den første januar, hvor 20 mand vil være beskæftiget med at skabe rammerne,« lyder det i pressemeddelelsen.

Tivoli åbner igen den anden februar 2018, hvor der bliver premiere på Vinter i Tivoli, som er en ny sæson, i anledning af Havens 175 års jubilæum i 2018.

Forlystelsesparken Tivoli er i øvrigt en af verdens ældste og åbnede for første gang den 15. august 1843.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her får du fritidshuse med havudsigt...
bt.dk
Let mad: Lene Hanssons madplan uge 17
bt.dk
Forsker dræber udbredt myte om...
bt.dk
Rane Willerslev: Jeg har både angst...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx