Af Mads Brandsen - 07/01-18 20:09

Kommune vil indføre firedages arbejdsugeKommune vil indføre firedages arbejdsuge

Fri hver fredag.

storybild

Det kan blive virkeligheden for de 400 administrativt ansatte i Odsherred Kommune.

Kommunenes ledelse overvejer nemlig at indføre en firedages arbejdsuge med længere åbningstider mandag-torsdag og lukket om fredagen. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

»Tanken er at holde noget mere åbent, når folk er hjemme fra arbejde. Jeg kunne godt tænke mig, at vi fandt en model, hvor vi er lidt mere tilgængelige og har lidt kortere venetid på telefonerne, men hvor vores medarbejdere stadig har en 37 timers-arbejdsuge,« uddyber borgmester Thomas Adelskov (S) over for BT.

Hovedudvalget i kommunen vil nu drøfte mulighederne for at indføre firedagesugen, som flere private virksomheder allerede har gjort sig erfaringer. Det gælder eksempelvis it-virksomheden IIH-Nordic på Amager i København.

HK'ernes fælledstillidsmand, Eva Haupt- Jørgensen, er positiv over for at diskutere den kortere arbejdsuge.

»HK har en overenskomst, der fastlægger arbejdstiden, men vi er åbne over for en drøftelse, om hvordan arbejdstiden kan tilrettelægges indenfor den. Selvfølgelig rejser der sig en masse spørgsmål, blandt andet om daginstitutionernes åbningstider, så medarbejderne kan få passet deres børn. Men vi er helt med på at undersøge det nærmere,« siger hun til Danske Kommuner.

Borgmester Thomas Adelskov erkender over for BT, at netop medarbejdernes muligheder for at hente deres børn er en af de udfordringer ved den nye model, som der skal findes en løsning på. Det kunne være ved, at medarbejderne kan vælge, om de helst vil arbejde fire eller fem dage om ugen.

»Der er også steder i kommunens administration, hvor det kan være problematisk at have lukket tre dage om ugen. Det gælder eksempelvis familieafdelingen. Men generelt gælder det jo, at vi allerede i dag har en ganske kort fredag, hvor vi lukker klokken 12. Jeg tror faktisk, vi samlet ville kunne nå mere ved at arbejde længere de andre dage«, siger Thomas Adelskov.

Han håber også, at en firedages-uge vil gøre kommunen mere attraktiv som arbejdsplads.

»Måske det er lidt mere attraktivt at pendle til Odsherred, hvis man har en fast ugentlig fridag.«

LÆS OGSÅ: Arbejdsmarkedsparter til Løkke: Overhold aftale om flygtningejob

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter Wengers afsked: Mange vil have...
bt.dk
Realitystjerne har dumpet sin fyr:...
bt.dk
Dansk stjerne i mystisk fravær:...
bt.dk
Tillykke til Prinsesse Isabella: I...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx