Af Sebastian Bjerring Jensen - 24/11-17 10:46

Politiet advarer: Hvis disse mennesker ringer på, skal du IKKE lukke op Politiet advarer: Hvis disse mennesker ringer på, skal du IKKE lukke op

Flere borgere i Nordsjælland har oplevet at blive kontaktet på deres bopæl af svindlere, der udgiver sig for at være fra UNICEF.

storybild

ARKIVFOTO. (Billede: Martin Sylvest Andersen)

Det oplyser Nordsjællands Politi til BT.

Svindlerne har narret penge fra borgere og har i nogle tilfælde også skaffet sig adgang til boligen:

»Vi har tre sager fra i onsdags, hvor vi antager, at det er de samme gerningspersoner. Der er tale om to mørkhårede kvinder på omkring 30 år, der henvender sig på tysk. Onsdag ved vi, at de i hvert fald tog kontakt til tre ældre, som de narrede for penge ved at udgive sig for at være indsamlere fra UNICEF. Ved et af tilfældene fik de tilmed skaffet sig adgang til boligen, hvor de stjal både penge og smykker,« fortæller Michael Gaml, der politikommissær ved Nordsjællands Politi.

Politikommissæren gør desuden opmærksom på, at UNICEF slet ikke går dør til dør og samler penge ind, så du kan være helt rolig ved at afvise en person, der påstår at være fra hjælpeorganisationen. Indsamling af penge foregår i UNICEFS butikker og gennem de kampagnemedarbejdere, der kontakter folk på gader og stræder.

Skulle du alligevel støde på en UNICEF-medarbejder, kan du kigge efter ID-kort og tøj med UNICEF-logo, for det skal kampagnemedarbejderne være udstyret med.

Svindlerne har indtil videre været på spil i Allerød, Frederikssund og Skibby i det nordsjællandske.

Nordsjællands Politi har før stødt på lignende svindlernumre, og de har ét råd, hvis først du er blevet svindlet:

»De her bedragere går ofte efter ældre mennesker, og det er så tit sådan, at disse ældre borgere bruger et par timer på at sunde sig, før de anmelder det. Det er dog tit den tid, der gør, at vi ikke fanger svindlerne. Derfor vil vi huske folk på at anmelde det med det samme, når man har opdaget, at man er blevet snydt,« siger Michael Gaml.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

77-årig cyklist kørt ned: Ung kvinde...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Dansk landsholdsspiller i mærkværdigt...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx