Af - 22/05-16 18:19; Opdateret: 23/05-16 07:51

Ny undersøgelse: Denne kage kan danskerne bedst lideNy undersøgelse: Denne kage kan danskerne bedst lide

Citronkagen og krydderkagen er de to kager, som danskerne mindst kan lide. Det viser en ny undersøgelse, som samtidig slår fast, hvilken kage der er danskernes favorit.

Bildstrecke im Grossformat »
21 procent vælger jordbærkagen som den kage, de bedst kan lide. Jordbærkagen er dermed den kage, som flest deltagere i undersøgelsen kan lide. 16 procent peger på chokoladekagen som deres yndlingskage. 13 procent kan bedst lide æblekage. Otte procent er størst fan af drømmekage. Otte procent kan bedst lide flødeskumskage. Gulerodskagen er der syv procent af deltagerne i undersøgelsen, der bedst kan lide. Fire procent svarer i undersøgelsen, at de bedst kan lide banankage. Kanelkage er der kun fire procent, som bedst kan lide. Kun to procent peger på krydderkagen som den kage, de bedst kan lide. Dermed er krydderkagen - sammen med citronkagen - den kage, færrest kan lide. Citronkagen er der kun to procent, der kan lide. Sammen med krydderkagen kan danskerne altså mindst lide citronkagen. Fem procent svarer ingen af disse kager. Fire procent af deltagerne kan slet ikke lide kage. Seks procent ved ikke, hvilken kage de bedst kan lide. Undersøgelsen er baseret på interview med 1033 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 6. - 8. maj 2016. Citat må kun ske med angivelse af kilde: ©YouGov for MetroXpress. Deltagerne er blevet spurgt om: - Hvilken kage kan du bedst lide? - De seneste års kageprogrammer har meget fokus på kagebagning, og det har gjort folk lidt mere kræsne. Nu kan man ikke længere bare servere en chokoladekage med glassur. Folk forventer lidt mere, siger Micki Cheng, der dog understreger, at kage altid er populært at tilbyde folk, lige meget hvor enkel kagen er. Hvis du ikke er god til at bage kage, men gerne vil kaste dig ud i det, råder Micki Cheng dig til at begynde med de kager, som har en enkel opbygning og derfor kræver få arbejdsprocesser. Det er eksempelvis kager som: Banankagen, drømmekage og citronkagen. En jordbærkage derimod skal laves af mange omgange, da der er mange lag, som kræver tid.

Danskerne har stemt. En ny undersøgelse, som metroxpress står bag, viser hvilken kage vi bedst og værst kan lide.

Kanelkage, banankage og chokoladekage. Der findes mange forskellige slags kager, men det er langt fra alle, der er lige populære.

Det slår en ny undersøgelse fast, som metroxpress har fået udarbejdet af YouGov. Med 21 procent af stemmerne er jordbærkagen klart den kage, som danskerne helst vil sætte tænderne i.

- Jeg tror, folk er mest vilde med jordbærkagen, fordi mange har et positivt forhold til jordbær. Den danske sommer er lig med jordbær. Vi har nærmest fået jordbær ind med modermælken, og der er noget nostalgisk over smagen. Næsten alle kan lide jordbær, siger Micki Cheng til metroxpress. Han var finalist i DR's populære kageprogram, "Den store bagedyst".

Geggo imponerer: Her er verdens bedste jordbær-kage
Geggo imponerer: Her er verdens bedste jordbær-kage

Jordbærkage er også Micki Chengs egen favoritkage - sammen med flødeskumskagen. Han er overrasket over, at kun otte procent har stemt på flødeskumskagen, og at den derfor "kun" indtager en delt fjerdeplads.

- Flødeskumskagen kan være den bedste, hvis den indeholder en hjemmelavet creme, en masse fløde, og dertil også er tilsat noget surt, siger han.

Men flere forbinder nok flødeskumskagen med noget vammelt og kvalmende, fordi der ofte er for meget fløde og dermed en dårlig balance i kagen, fortæller Micki Cheng.

Han sammenlignede hende med en kage - så brød helvede løs
Han sammenlignede hende med en kage - så brød helvede løs

Undersøgelsen viser, at den mest upopulære kage er citronkagen og krydderkagen, der hver har fået to procent af stemmerne.

Citronkagen har fået et blakket ry på grund af citronmånen, som lidt er blevet en håndværkerkage. Men det er synd, for citronkagen kan være rigtig lækker.
Det siger Micki Cheng.

Se kagen, der er for fræk til Instagram
Se kagen, der er for fræk til Instagram

I forsøget på at få danskerne til at holde mere af citronkagen, har Micki Cheng lavet en opskrift på en god og nem citronkage. En opskrift, som han indtilvidere kun har delt med metroxpress.

Sådan laver du en nem og god citronkage - Micki Chengs egen opskrift:

Ingredienser:

Dejen
200 gram blødt smør
200 gram sukker
200 gram mel
3 æg
1,5 teske bagepulver
0,25 deciliter citronsaft + saften fra en hel citron
0,5 deciliter mælk
Fintrevet skal af én citron

Glasur:
250 gram flormelis
2-4 spiseske vand eller citronsaft
Lidt reven citronskal

Sådan gør du:


Smør og sukker piskes til en luftig blanding i cirka 7-8 minutter


Herefter piskes æggene i - et ad gangen


Mel og bagepulver sigtes sammen


Citronsaft, mælk, citronskal og mel kommes skiftevis i dejen og vendes i dejen. Vend kun rundt med dejskraber til dejen er ensartet


Dejen kommes i en smurt form og bages i 40 minutter ved 180 grader.


Når kagen kommer ud af ovnen, presses saften af 1 citron ud over kagen. Herefter skal kagen trække.


Når kagen er kølet helt ned, røres glassuren sammen og kommes ovenpå kagen.


Pynt eventuelt med lidt revet citronskal.

Micki Cheng, kendt fra "Den store bagedyst".

LÆS OGSÅ: Denne skøre kage kan blive det næste store hit

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx