Af Lars Dinesen - 12/09-15 18:57

Løhde: Regionerne skal tjekke læger inden ansættelseLøhde: Regionerne skal tjekke læger inden ansættelse

Sundhedsministeren drøfter gerne, hvordan der hurtigt gribes ind over for læger, der kan være farlige.

storybild

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) (Billede: Polfoto/Munch ida)

Regionerne har et ansvar for at tjekke, om lægerne har de rette kompetencer, før de bliver ansat.

Sådan svarer sundhedsminister Sophie Løhde (V) på kritik af, at det er svært at stoppe læger, som kan være farlige for patienterne.

Det sker, efter at Ekstra Bladet lørdag kan fortælle, at mindst tre læger, der har fået frataget eller indskrænket deres autorisation i Norge eller Sverige, bagefter har arbejdet i Danmark.

- Der er ingen tvivl om, at Sundhedsstyrelsen skal være på stikkerne og reagere, når de bliver bekendt med, at læger og andre sundhedspersoner kan være til fare for patienterne, siger Sophie Løhde i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Minister vil rette op på skæv sundhed
Minister vil rette op på skæv sundhed

- Men det er samtidig vigtigt at gøre sig klart, at regionerne, der ansætter sundhedspersonerne, har et ansvar for at få indhentet referencer på de læger, de overvejer at ansætte, siger hun.

Sundhedsstyrelsen siger til Ekstra Bladet, at man ikke har hjemmel i loven til at stoppe disse læger, og patientforeningen Danske Patienter foreslår, at man som udgangspunkt fratager disse læger deres danske autorisation.

Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen, vil mandag kalde ministeren i samråd om sagen.

Minister vil undersøge HPV-ventelister
Minister vil undersøge HPV-ventelister

Sophie Løhde gør det klart, at hun gerne drøfter med Socialdemokraterne og andre partier i Folketinget, hvordan politikerne kan sikre, at der bliver grebet hurtigt ind over for læger og andre sundhedspersoner, der kan være til fare for patienterne.

Hun mener, at regionerne skal have faste procedurer, så de som en naturlig del af ansættelsesforløbet tjekker lægernes referencer.

Også Liberal Alliances sundhedsordfører, May-Britt Kattrup, mener, at nogle af de kedelige historier falder tilbage på de regioner, der har ansat de problematiske læger:

- Når andre virksomheder skal finde egnede kandidater til et ledigt job, så tjekker de ansøgernes referencer, og det samme bør regionerne gøre.

LÆS OGSÅ: Minister: Sæd må ikke forbyttes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx