Af Ritzau - 12/12-16 13:40; Opdateret: 12/12-16 14:29

20-årig anholdt for skud mod fængselsbetjent i Nyborg20-årig anholdt for skud mod fængselsbetjent i Nyborg

12. juli i år blev en fængselsbetjent skudt i benet foran Nyborg Statsfængsel. Én er blevet anholdt mandag.

storybild

Fyns Politi har mandag anholdt en mand, som anklages for at have skudt en fængselsbetjent flere gange i benet i juli. Skyderiet fandt sted uden for Nyborg Statsfængsel. (Billede: Free/Pressefoto Rigspolitiet)

Efter længere tids efterforskning er en 20-årig mand med tilknytning til banden Black Army anholdt. Han er sigtet for at skyde en fængselsbetjent i benet ved Nyborg Statsfængsel 12. juli i år.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi har arbejdet målrettet mod at få løst denne sag, og i dag kunne vi så skride til anholdelse, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi.

- Jeg vil ikke udelukke, at vi i den nærmeste fremtid kommer til at foretage yderligere anholdelser i sagen. Mere kan jeg ikke sige lige nu, lyder det.

Ifølge vicepolitiinspektøren har politiet nu samlet så mange beviser mod den 20-årige, at der er grundlag nok for en anholdelse.

Efter skudepisoden i juli blev den formodede gerningsmand kørt væk i en stjålet Opel Astra, som senere blev fundet udbrændt på en rasteplads i Hjulby.

- Der var jo flere mænd i den bil, og dem vil vi da gerne tale med, siger Henrik Justesen.

Politiet bad efter skyderiet offentligheden om hjælp til at identificere gerningsmændene. I den forbindelse blev det oplyst, at de sandsynligvis er fra bandemiljøet - enten Black Army eller Loyal to Familia.

Med efterlysningen offentliggjorde politiet en overvågningsvideo, hvor fire personer stjæler nøglerne til bilen under et indbrud i Vissenbjerg.

Skuddene faldt sent på aftenen 12. juli, da fængselsbetjenten var ved at parkere sin cykel i et skur foran fængslet inden sin nattevagt.

Han blev truet til at lægge sig ned på jorden, og derefter blev han ramt i benet flere gange.

Herefter løb gerningsmanden hen til Opel Astraen, som holdt tæt derved.

Den 20-årige mand blev anholdt mandag klokken 13 og fremstilles i grundlovsforhør tirsdag. Anklagemyndigheden vil bede retten om at lukke dørene for offentligheden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sjællandsk kvinde vandt endelig: 'Jeg...
bt.dk
Jeg havde to magiske tal i min...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Læge kiggede stortalent i øjnene, da...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx