Af - 01/05-14 08:29

Amerikansk invasion ødelægger HovedbanegårdenAmerikansk invasion ødelægger Hovedbanegården

Det digitale Danmark i spillet Minecraft er blevet ødelagt og invaderet af brugere fra hele verden.

storybild

Hovedbanegården i Geodatastyrelsens Minecraft-kort er blevet invaderet af amerikanske tropper. (Billede: Reddit)

Hovedbanegården er blevet besat af amerikanske tanks, og vandaler har ødelagt alle større byer i Danmark. Sådan er status på Geodatastyrelsens storstilede digitalisering af Danmark i computerspillet Minecraft, der blev præsenteret for en uge siden.

- Vi har oplevet, at større områder i København, Aarhus, Odense og Aalborg nærmest er blevet jævnet med jorden. Det er tilsyneladende grupper, der mødes og derefter systematisk ødelægger alt omkring sig uden at bygge nyt, fortæller Chris Hammeken, kommunikationschef i Geodatastyrelsen.

Danmark genskabt i Minecraft til mindste detalje
Danmark genskabt i Minecraft til mindste detalje

Onsdag morgen indløb der en ny melding til kommunikationschefen om den seneste udvikling i den online 3D-verden. Københavns Hovedbanegård var blevet indtaget af De Forenede Stater.

- Nyheden om vores projekt er gået jorden rundt, og det er åbenbart også nået til USA, konstaterer Chris Hammeken efter at have set billedet af den amerikanske invasion.

Moderne arkæologi: Filmhold finder computerspil i ørkenen
Moderne arkæologi: Filmhold finder computerspil i ørkenen

I Banegraven stod to amerikanske tanks, og Dannebrog måtte vige sin plads til fordel for det amerikanske flag. Det er dog ikke noget, der giver Chris lyst til at få IT-afdelingen til at genindlæse den originale data, så banegraven bliver fri for fremmede styrker.

- Det er en del af spillet. Folk bygger ting op, og så er der andre, der fjerner dem igen og bygger noget andet, siger Chris Hammeken.

Sådan spiller du Xbox en hel dag med usædvanligt god samvittighed
Sådan spiller du Xbox en hel dag med usædvanligt god samvittighed

Og det fik han ret i. Efter få timer var den amerikanske invasion slut. I stedet havde, hvad der må formodes at være en svensk bruger, placeret et stort blåt og gult flag i banegraven. Det lader til, at krigen om Hovedbanegården langt fra er slut.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Ronaldo lavede utroligt væddemål for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx