Af - 13/03-17 13:15

Hjemløse truet til at udlevere kontanthjælpen til bande: 'Jeg blev så bange'Hjemløse truet til at udlevere kontanthjælpen til bande: 'Jeg blev så bange'

Bande i Odense truer hjemløse til at aflevere deres kontanthjælp

storybild

Hjemløse i Odense bliver tvunget til at udlevere deres kontanthjælp til Black Army-banden. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang (ARKIVFOTO))

Det er banden Black Army, der blandt andet hører til i Odense, som nu har fundet en ny måde at skaffe penge på. Det skriver TV 2.

De hjemløse får pengene fra kommunen via kontanthjælp. Kontanthjælpen er en vigtig pose penge for en hjemløs til at kunne klare sig uden tag over hovedet. Men nu er der flere eksempler på, at Black Army afpresser denne hjælp fra de hjemløse.

En af de hjemløse er Ole, han har talt med TV 2, men står frem anonymt, da han er bange for konsekvenserne.

Hjemløs kvinde bor i New Yorks undergrund: Hun har en utrolig historie
Hjemløs kvinde bor i New Yorks undergrund: Hun har en utrolig historie

- De ville have mig til at sælge hash. Men det ville jeg ikke. Så truede de mig med tæsk og med en kniv og sagde, at jeg skulle give dem mine penge. Jeg blev så bange, at jeg gav dem mine 1.900 kroner, som jeg lige havde fået i kontanthjælp, siger Ole til TV 2.

Det hjalp dog ikke Ole at aflevere sine penge. Han fik nemlig tæsk alligevel. Det fik ham til at melde overfaldet til politiet.

Hos Fyns Politi bekræfter de over for TV 2, at man kender til sagen. De oplyser også, at de har fået tre til fire andre anmeldelser, hvor hjemløse er blevet truet af Black Army. Politiet oplyser helt konkret, at socialt udsatte bliver presset til at sælge hash for banden, og hvis de nægter det, skal de aflevere deres kontanthjælp til dem.

Studerende besætter kendt universitet og åbner dørene for hjemløse
Studerende besætter kendt universitet og åbner dørene for hjemløse

Også hos Kirkens Korshær i Odense bekræfter de problemet. De mener, situationen bliver værre og værre. Hos organisationen har de fået henvendelser fra 30 til 40 socialt udsatte, der er blevet mødt med truende adfærd af Black Army. De savner bedre hjælp til de hjemløse, der har anmeldt overfaldene.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx