10/10-14 20:14

Danskerne er parate til strammere asylreglerDanskerne er parate til strammere asylregler

Der er stort flertal for at nedsætte flygtninges opholdstilladelse fra fem år til ét år.

Danskerne er parate til at gennemføre kontante stramninger i flygtningepolitikken, fremgår det af en meningsmåling, der er foretaget i denne uge, hvor politiske partier har stået i kø med forslag til at begrænse flygtninges ophold til Danmark.

Størst er støtten til regeringens plan om kun at give flygtninge fra krigsområder opholdstilladelse i et år til at begynde med mod de nuværende fem år. I alt 68 procent af danskerne støtter en sådan stramning, mens 18 procent er imod, viser meningsmålingen, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten.

Dansk Folkeparti vil sende flygtninge til Afrika
Dansk Folkeparti vil sende flygtninge til Afrika

Hvert andet asylbarn er i virkeligheden voksen
Hvert andet asylbarn er i virkeligheden voksen

På samme måde er der et absolut flertal i befolkningen på knap 60 procent, der støtter et forslag fra flere borgerlige partier om, at Danmark skal arbejde på at få oprettet flygtningelejre i krigsflygtningenes nærområder, og at sådanne lejre skal drives af Danmark. Godt 22 procent er imod.

Mens der således er bred opbakning til stramninger, som skal begrænse den generelle tilstrømning af flygtninge til Danmark, deler et forslag om strammere regler for familiesammenføring danskerne.

Østergaard: Midlertidigt asyl er radikal politik
Østergaard: Midlertidigt asyl er radikal politik

DF’er i modvind efter Facebook-opslag
DF’er i modvind efter Facebook-opslag

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bebudede i sin åbningstale tirsdag et lovforslag om, at flygtninge ikke skal kunne få deres familie hertil, mens de opholder sig under den etårige midlertidige opholdstilladelse. Det forslag støtter 43 procent, mens 41 procent er imod.

I Dansk Flygtningehjælp ærgrer generalsekretær Andreas Kamm sig over de dele af meningsmålingen, som handler om etableringen af danskdrevne flygtningelejre i nærområderne.

- Lejrene vil ikke kunne blive til noget. Jeg synes, at de politikere, der foreslår dette, gør sig skyldige i falskspilleri over for befolkningen, siger Andreas Kamm.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Har du også fået en masse af disse...
bt.dk
Ny lov i Sverige: Sex kun lovligt,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx