Af Marc Nicholas Thygesen - 07/05-15 10:32; Opdateret: 07/05-15 11:16

Anklage: Politimand købte thaicafé og campingvogne for hashpengeAnklage: Politimand købte thaicafé og campingvogne for hashpenge

Politimands kæreste solgte hash. Sammen købte de grunde, campingvogne og en café i Thailand for udbyttet.

storybild

(Billede: Per Johansen)

En københavnsk politimand fik ifølge anklagemyndigheden del i op mod fire millioner kroner, som stammede fra kærestens salg af hash i Pusher Street.

Ung chauffør skader tre politibiler i biljagt i Hillerød
Ung chauffør skader tre politibiler i biljagt i Hillerød

De mange penge blev angiveligt brugt på blandt andet en café i Thailand, grunde i Borup på Midtsjælland, 14 campingvogne og otte personbiler.

Det fremgår af sagens anklageskrift, som nu er blevet offentliggjort.

Fuld sønderjyde stjæler traktor og kører i grøften
Fuld sønderjyde stjæler traktor og kører i grøften

Ritzau kunne i sidste uge fortælle, at der var rejst tiltale mod politimanden, men først nu er det kommet frem, hvad politimanden konkret er anklaget for.

Tiltalen er rejst efter straffelovens grove hæleribestemmelse, som blandt andet omfatter omgang med udbytte, der stammer fra kriminalitet.

Tiltale: Op til fem ton hash skulle sejles til Danmark
Tiltale: Op til fem ton hash skulle sejles til Danmark

Sagen mod den 54-årige politimand indgår i det store sagskompleks Operation Nordlys, hvor cirka 80 personer i løbet af foråret er blevet dømt for at deltage i organiseret hashhandel på Christiania. Blandt de dømte er politimandens tidligere samlever.

Politimanden har ifølge anklagemyndigheden nydt godt af de mange penge, som kæresten tjente ved sine kriminelle gerninger.

Det fremgår af sagens anklageskrift, at politimanden var vel vidende om pengenes ulovlige ophav, og derfor bør han efter anklagemyndighedens opfattelse straffes for hæleri.

Sagen mod politimanden har været mere end et år undervejs. Den begyndte 13. marts sidste år, da politiet flere steder i landet foretog ransagninger og anholdelser som led i efterforskningen af den organiserede hashkriminalitet på Christiania.

Flere end 80 personer blev anholdt og siden dømt i sagen. Politimanden blev varetægtsfængslet, sigtet og siden løsladt.

Herefter gik der lang tid, før der kom skub i sagen. Det skyldtes blandt andet, at politimanden skulle igennem en mentalundersøgelse. Angiveligt var det politimanden selv, der ønskede mentalundersøgelsen.

Det fremgår dog af anklageskriftet i sagen, at der efter anklagemyndighedens opfattelse ikke er grundlag for at bede om en behandlingsdom eller en anden foranstaltning end straf.

Med andre ord bør politimanden sendes i fængsel - hvis det står til anklagemyndigheden.

Sagen mod politimanden bliver senere i år behandlet ved Københavns Byret.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sådan bliver dronning Margrethes...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Cecilie og Jonas: Dette frygter vi at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx